Olasz Kupa: torinói derbi következik a negyeddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.20. 22:41
null
De Silvestri góljával szerzett vezetést a Torino (Fotó: AFP)
Nem jött össze a várva várt AS Roma–Juventus csúcsrangadó az Olasz Kupa negyeddöntőjében, a fővárosiak ugyanis hazai pályán 2–1-re kikaptak a Torinótól a legjobb 16 között. A Juvénak nem okozott gondot a Genoa.

A bajnoki szereplésből kiindulva a hazaiak számítottak esélyesebbnek az AS Roma–Torino mérkőzésen. A Serie A 4. helyén álló fővárosiak otthon hét győzelem mellett mindössze kétszer kaptak ki (a Napolitól és az Intertől), az egymás elleni, torinói mérkőzésen pedig 1–0-ra legyőzték a „bikákat” október 22-én a szerb Alekszandar Kolarov góljával.

A mezőnyjátékra nem is lehetett panasz, a rómaiak nagy fölényben futballoztak az első félidőben, Stephan El Shaarawy a 31. percben a lécet is eltalálta, gólt azonban meglepetésre a vendégek szereztek.

A 39. percben egy bal oldali szöglet teljesen üresen találta Andrea Belottit, a fejesét még bravúrral védte Lukasz Skorupski kapus, a kipattanót azonban Lorenzo De Silvestri tíz méterről bevarrta a léc alá (0–1).


A második félidőben még nagyobb tempóra kapcsolt az AS Roma, Patrik Schick kapufáját követően gólt azonban egy kontra végén ismét a vendégek szereztek: Álex Berenguer átadásából Simone Edera növelte a különbséget (0–2).


A 77. percben büntetőhöz jutott az AS Roma, de a csereként beállt Edin Dzeko jobbra tartó lövését Vanya Milinkovics-Szavics kiütötte.

A 85. percben szépítettek a hazaiak, Schick ezúttal 11 méterről nem hibázott (1–2).


Hiába hosszabbított négy percet a játékvezető, az egyenlítésre már nem futotta, így a negyeddöntőben biztosan nem lesz AS Roma–Juventus csata.

Ugyanakkor a torinói derbi összejött, mivel a Juventus nem hibázott, 2–0-ra legyőzte a Genoát.

A 42. percben Paulo Dybala szerzett vezetést a hazaiaknak egy 18 méteres lövéssel (1–0).

A végeredményt Gonzalo Higuaín állította be, aki 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2–0).

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Roma–Torino 1–2
(Schick 85., ill. De Silvestri 39., Edera 72.)
Atalanta–Sassuolo 2–1 (Cornelius 16., Rafael Tolói 33., ill. Rafael Tolói 74. – öngól)
Juventus–Genoa 2–0 (Dybala 42., Higuaín 76.)

A negyeddöntő párosítása

Juventus–Torino
Atalanta–Napoli
Milan–Inter
Fiorentina–Lazio

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik