Olasz Kupa: parázs hangulat és Lazio-siker az Inter otthonában – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 22:50
null
A Lazio nagy csatában legyőzte az Intert (Fotó: Ansa)
Megszakadt az Inter kilenc tétmérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, miután a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget a Laziótól.

Inter-helyzettel kezdődött a mérkőzés. A 16. percben Kondogbia találta el a kapfát 18 méterről, néhány perccel később azonban megszerezte a vezetést Felipe Anderson révén. A brazil középpályás Senad Lulic bal oldali beadását csúsztatta védhetetlenül a bal alsó sarokba (0–1).



A rómaiak átvették a kezdeményezést, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de a befejezésekbe rendere hiba csúszott. Előbb Ciro Immobile lőtt jócskán kapufa fölé ígéretes helyzetben, majd Felipe Anderson puskázott el – utóbbi estében Samir Handanovic védett nagyot – óriási ziccert.

A 35. percben egyenlíthetett volna a milánói csapat, de Marcelo Brozovic közeli lövését hárította Federico Marchetti. Az Inter folyamatosa nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját, de nem tudott nagy helyzetet kialakítani. A lefújás előtti percben óriási reklamálás kezdődött az Inter-játékosok részéről, mert szerintük Wesley Hoedt a tizenhatoson belül tarolta le Rodrigo Palaciót, de a játékvezető csak szabadrúgást adott, amivel Ivan Perisic nem tudott élni.

A második játékrészben folytatódott az Inter fölénye, mégis a Lazio szerzett újabb gólt. Az 54. percben Immobile tört be a tizenhatoson belülre, ahol Miranda fellökte, a játékvezető pedig a milánói védőnek piros lapot, a rómaiaknak büntetőt adott. A tizenegyest Lucas Biglia nagy erővel bombázta az Inter kapujába (0–2).


A folytatásban fordult a kocka, és az Inter szegezte a kapuja elé a Laziót, de a milánóiak hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem találták el a kaput. A rendkívül feszült hangulatú meccs 76. percében a Lazio is megfogyatkozott, miután Stefan Radu felrúgta Icardit, amiért megkapta a második sárga lapját.

Az Inter gyakorlatilag a kapujához szegezte a rómaiakat és a 84. percben megszületett a várva várt gól. Perisic és Brozovic csodálatos fejjátéka után utóbbi bólintott remekül a Lazio kapujába (1–2). Izgalmas hajrája volt kilátás, de az Inter nem tudott egyenlíteni, így kilenc győztes tétmérkőzés után vereséget szenvedett, a Lazio pedig bejutott az elődöntőbe.



OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Inter–Lazio 1–2 (Brozovic 84., ill. F. Anderson 20., Biglia 56. – 11-esből)
KORÁBBAN
Napoli–Fiorentina 1–0 (Callejón 71.)
Juventus–AC Milan 2–1 (Dybala 10., Pjanic 21., ill. Bacca 52. )
SZERDA
21.00: Roma–Cesena (Tv: DIGI Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik