Olasz Kupa: német védője fejelte elődöntőbe a Fiorentinát - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.23. 22:57
A Fiorentina labdarúgócsapata bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben hazai pályán 2–1-re legyőzte a másodosztályú Sienát. A lilák 2010 óta először tagjai a legjobb négy mezőnyének a hazai kupasorozatban.

A negyeddöntőben a Fiorentina kapta a legkönnyebb ellenfelet, ráadásul hazai pályán játszhatott, mégis megszenvedett a Serie B 14. helyén álló Sienával.

A liláknál két góllal és egy gólpasszal debütáló Alessandro Matri ezúttal a lelátóról nézte új csapatát – amelynél egyelőre kölcsönben szerepel –, helyén Josip Ilicic kezdett. A szlovén támadó nem sokáig tétlenkedett, a 20. percben lapos lövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak – mellesleg legutóbbi három Olasz Kupa-mérkőzésén ez volt az ötödik gólja. A Fiorentina kényelmessé vált előnye tudatában, ezt pedig a Siena kihasználta, az uruguayi Guillermo Giacomazzi a 60. percben kiegyenlített.

Hogy nem lett hosszabbítás a dologból, arról Marvin Compper tett, a német védő ugyanis Ilicic szöglete után közelről a hálóba fejelt, megszerezve a Fiorentina győztes találatát.

A firenzei alakulat a négy között az Udinesével találkozik. A másik ágon a Romára a Napoli–Lazio párharc (következő hét szerdán játsszák) továbbjutója vár.

LABDARÚGÁS, OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Fiorentina–Siena (II.) 2–1
(Ilicic 20., Compper 76., ill. Giacomazzi 60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik