Olasz Kupa: Adorján lett a hős, csapata kiejtette a Genoát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 20:52
null
Andrea Paroni az Entella gólját ünnepli Genovában (Fotó: Virtus Entella)
A rendes játékidőben Krzysztof Piatek, a hosszabbításban Adorján Krisztián volt a hős a Genoa–Virtus Entella Olasz Kupa-mérkőzésen, ahol 90 perc után 2–2, 120 után 3–3 állt az eredményjelzőn. Végül a szétlövés Adorjánéknak kedvezett: ő maga a nyolcadik párban értékesítette a saját tizenegyesét és ezzel kiharcolta a továbbjutást a harmadosztályú Entella. A Torino komolyabb izgalmak nélkül lépett a tizenhat közé a Südtirollal szemben.

Simone Icardi góljával kétszer is vezetett a rendes játékidőben a Serie C-ben, vagyis a harmadok vonalban szereplő Virtus Entella, ám Krzysztof Piatek és két tizenegyes megmentette a blamától a Genoát (2–2), amely így kiharcolta a hosszabbítást Adorján Krisztián együttesével szemben.

A ráadás perceiben a Genoa megkapta a harmadik büntetőjét is, amelyet Gianluca Lapadula értékesített (3–2). De a 122. percben jött Adorján, aki az utolsó pillanatokban kiegyenlített (3–3).

A szétlövés egészen a nyolcadik párig ment, ekkor Adorján értékesítette a saját tizenegyesét, míg Lapadula elhibázta a magáét.

Az Entella második Serie C-s gárdaként készülhet a nyolcaddöntőre, ahol a Roma vár majd a magyar támadóra és csapatára.

Utolsóként a Torino biztosította a helyét a legjobb tizenhat között, hazai pályán 2–0-ra győzte le a harmadik ligás Südtirolt.

OLASZ KUPA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Genoa–Virtus Entella (III.) 3–3
(Piatek 27., 86. – mindkettőt 11-esből, Lapadula 110. – 11-esből, ill. S. Icardi 20., 83., Adorján 122.) – tizenegyesekkel: 6–7.
Továbbjutott a Virtus Entella.

Torino–Südtirol (III.) 2–0 (R. Soriano 24., Edera 81.)
Továbbjutott a Torino.

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Milan–Sampdoria
Napoli–Sassuolo
Lazio–Novara (III.)
Internazionale–Benevento (II.)
Fiorentina–Torino
Roma–Virtus Entella (III.)
Juventus–Bologna
Atalanta–Cagliari

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik