Napoli: az utolsó mez története – távozik a klublegenda?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.03. 19:39
null
Marek Hamsík minden bizonnyal búcsút int Nápolynak (Fotó: AFP)
Szombaton klubrekordot jelentő 520. alkalommal és minden bizonnyal utoljára lépett pályára a Napoli labdarúgócsapatában Marek Hamsík, aki valószínűleg Kínában folytatja pályafutását. A Kuangcsou Evergrande másodedzője, Paolo Cannavaro az Instagramon osztotta meg követőivel, hogy a szlovák középpályás neki ajándékozta oda a nápolyi együttesben viselt utolsó szerelését.

 

A 31 esztendős Hamsík szombaton 73 percet töltött a pályán a Sampdoria ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen. A hivatalos bejelentés még várat magára, de nagyon úgy tűnik, hogy a helyiek nagy kedvence ezen a meccsen öltötte magára utoljára a Napoli mezét, mert Kínába, a Talien Jifanghoz igazol, amely a hírek szerint 25 millió eurót ajánlott érte.

„Nincs titkolnivalónk, zajlanak a tárgyalások. Ha új kalandra vágyik, hajlandóak vagyunk teljesíteni a kérését” – utalt Carlo Ancelotti, a Napoli vezetőedzője arra, hogy a klub nem gördít akadályt Hamsík távozása elé.

Megerősíti a szlovák labdarúgó átigazolásáról szóló híreket, hogy a Kínában testvére, Fabio pályaedzőjeként dolgozó Paolo Cannavaro arról számolt be az Instagramon, hogy Hamsík neki ajándékozta oda a szombaton viselt dresszét. A futballista a mezre írt üzenetében nem tett utalást arra, hogy többet nem lép pályára a Napoliban, Cannavaro azonban igen.

„Tisztelettel és szeretettel a kapitányomnak” – írta Hamsík a szerelésre. „Köszönöm, hogy ilyen erősek az érzelmeid felém, és hogy ilyen nagy szeretettel adtad át nekem az utolsó mezedet” – posztolta válaszul Cannavaro az Instagramra.



Hamsík 2007 óta játszik a Napoliban. A jelenlegi idényben 19 tétmérkőzésen egyszer volt eredményes, míg összességében 520 meccsen 121 gól a mérlege a nápolyi együttesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik