Napoli: a Mainz is érdeklődik, ám Benítez megtarthatja Novothnyt

Vágólapra másolva!
2013.08.16. 12:43
null
Novothny Somáról (jobbra) pozitív összkép alakult ki Nápolyban
Nápolyi beszámolók szerint Rafa Benítez, a Napoli nyáron kinevezett spanyol vezetőedzője a csapatnál tarthatja a Primavera-együttesből magát kinövő magyar támadót, Novothny Somát. A spanyol szakembernek tetszett a csatár legutóbbi felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítménye, és nem biztos, hogy elengedi őt kölcsönbe, bár nagy iránta az érdeklődés.

A napolipress.it és a calcionapoli24.it egymástól függetlenül egyaránt arról számolt be, hogy Benítezt „lenyűgözte a fiatal magyar fejlődése", és a teljesítményét látva azon gondolkozik, a csapatnál tartja, mint harmadik számú középcsatárt (vélhetően Gonzalo Higuaín és Emanuel Calaió előzné meg őt a sorban).

A nápolyiak célja, hogy olyan megoldást találjanak Novothny számára, ami rendszeres játéklehetőséget biztosít számára, ám a Feralpi Saló ellen szerzett gólja és a legutóbbi, Cesena elleni meccsen nyújtott játéka után Benítezben állítólag nagy a kísértés, hogy ne engedje el a Veszprémtől megszerzett fiatal magyart.

A klub vezetősége a hírek szerint inkább a kölcsönadás mellett van, már csak azért is, mert nagy az érdeklődés – a túlzásra hajlamos olaszoknál a napolipress.it azt adta az anyaga címének, hogy „mindenki megőrül Novothnyért” –, és a klubnál kialakult általános vélekedés szerint a magyar játékos bármelyik Serie B-s csapatnál megállná a helyét.

A veszprémi támadót a Viareggio, a SudTirol, az Avellino és a Juve Stabia mellett külföldi csapatok is szívesen látnák a soraikban, ezek közül a Watfordot és a Mainzot írják a csatár neve mellett. A Watfordot mint jövőbeni klubot azért tartják különösen esélyesnek, mert a klubnál immár Gianfranco Zola menedzser mellett dolgozik Dodo Sormani is, aki Nápolyban Novothny első edzője volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik