Napoli: 25 százalékkal csökkentették Higuaín eltiltását

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 18:01
Négyről három mérkőzésre csökkentette Gonzalo Higuaínnak, a Napoli argentin csatárának eltiltását az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC).

A góllövőlistát 30 találattal vezető játékost április 3-án, az Udinese otthonában kiállították, miután a 75. percben megkapta második sárga lapját. Eltiltása súlyosságát a szövetség két nappal később azzal indokolta, hogy rendkívül hevesen reklamált a játékvezetőnél, akinek a mellkasához a piros lap felmutatása után két kézzel hozzá is ért, és csak csapattársai unszolására hagyta el a pályát.

A szankciót a nápolyi klub fellebbezését követően enyhítették, a pénteki döntés indokait azonban a FIGC nem hozta nyilvánosságra.

Higuaín múlt vasárnap nem léphetett pályára a sereghajtó Verona ellen 3–0-ra megnyert találkozón, és az Internazionale, valamint a Bologna ellen sem játszhat, eltiltása csökkentése miatt viszont szerepelhet április 25-én az AS Roma elleni rangadón.

A Napoli a hétvégi, 33. fordulót megelőzően a Serie A tabellájának második helyén áll, előnye hat pont a harmadik AS Romával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik