Mourinho szívesen dolgozna Spanyolországban

Vágólapra másolva!
2010.05.12. 15:33
null
Bárhova megy Mourinho, a figyelem középpontjába kerül (Fotó: Action Images)
José Mourinho, az Inter vezetőedzője Londonban járt, ahol a labdarúgás számos ismert alakja mellett Vicente del Bosque társaságában egy nagyszabású gálán vett részt. A madridi AS napilap interjút készített a portugál szakemberrel, aki elmondta, egy nap szeretne Spanyolországban dolgozni, és Portugália szövetségi kapitányaként is ki akarja próbálni magát. Mourinho közeli jövője azonban csak a Bajnokok Ligája döntője után válhat ismertté.

– Látja, a mi újságunk címlapján is ön szerepel…
– Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy hírré váltam Spanyolországban. Én vagyok ugyanis az egyik edző, aki a Bajnokok Ligája döntőjében irányítja csapatát a Bernabéu-stadionban...

– Elképzelhető, hogy nem május huszonkettedikén látogat utoljára Madridba ebben az évben?
– Értem a célzást. Jelenleg egyetlen cél van előttem, hogy legyőzzük a Sienát, és bajnokok legyünk, majd pedig következik a Bayern München elleni találkozó a BL-trófeáért. A többit majd meglátjuk. Már megmondtam az ügynökömnek, Jorge Mendesnek is, hogy május huszonharmadikáig, amíg nem ér véget a Bajnokok Ligája, nem beszélek a témáról.

– A jövőbeli tervei között szerepel a Real Madrid irányítása?
– Már elmondtam, hogy mik az elsődleges céljaim jelenleg. Még vannak terveim, amelyeket meg szeretnék valósítani a labdarúgásban. Szeretnék Spanyolországban edzősködni, és egy nap a portugál válogatottat is vezetném. De erre csak akkor kerülhet sor, ha már öreg leszek, mondjuk tizenöt-húsz éven belül.

– Zavarják a Barcelona elleni továbbjutás kiharcolásának módja miatt kapott kritikák?
– Igazából sokkal több elismerést kaptam a döntőbe jutásért, mint kritikát azért a módszerért, ahogy kiejtettük a Barcelonát. Mindenesetre a gratuláció az Intertől és szurkolóitól jött, míg a kritikát a riválisok fogalmazták meg. Mindig ugyanaz történik. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Madridban örültek az eredményünknek.

– Szívesen lenne egy nap Cristiano Ronaldo edzője?
– Mondtam, hogy tizenöt-húsz éven belül portugál kapitány szeretnék lenni. Ha Ronaldo addig megőrzi kiváló formáját, akkor mindenképpen behívom.

– Láthattuk, hogy Del Bosquéval beszélget, de Emilio Butraguenóhoz egy alkalommal sem került közel. Amikor ön közelített felé, ő mindig elmenekült.
– El Buitre mindig is kiválóan cselezett, és bár engem kipróbáltak középső védőként, nem vittem túl sokra.

– Ön szerint Del Bosque megérdemli a kétezer-kilences év legjobb edzője címet?
– Természetesen igen. Del Bosque megérdemli, mivel igazi mester. Ő az egyik legtöbb trófeával büszkélkedő európai tréner és kiváló kolléga. A professzionalitás példaképe. Spanyolország pedig nagyszerűen szerepel vele, eddig csak egy meccset veszített el, ami kiemelkedő.

– A tervei, hogy egy nap Spanyolországban dolgozik majd, rövid-, közép- vagy hosszútávon valósulhatnak meg?
– Hova ez a sietség? Fontos dolgok várnak rám a következő napokban. Meglátjuk, mi lesz május huszonharmadika után. Egyelőre Mendest kérdezzék, ne engem.

– Igaz, hogy még nem tárgyalt a Real Madriddal?
– Nem én. Személyesen csak az Interrel beszélek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik