HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.05.09 13:17 Frissítve: 2011.07.02 00:08

Mourinho nem akarta, hogy játékosai körberöhögjék

Bajnokot avathatnak az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A). A listavezető Internazionale ugyanis megvédheti bajnoki címét, ha hazai pályán legyőzi a Chievót, és közben a Roma nem nyer a Cagliari elllen. A feladat az Inter részéről nem tűnik teljesíthetetlennek, és ha a rómaiak botlanának, akkor az utolsó forduló a bajnoki aranyérmet illetően már érdektelenné válna. Persze, fordítva is elsülhetnek a dolgok, ha az Inter ront...

HIRDETÉS
Mourinho a kupasiker után a bajnokságban is csúcsra juthat (Fotó: Action Images)
Mourinho a kupasiker után a bajnokságban is csúcsra juthat (Fotó: Action Images)

José Mourinho, az Internazionale portugál edzője szombaton azzal forrázta le a nagy vetélytársat, a Romát, hogy a két csapat szerdai Olasz Kupa-döntőjére emlékeztetve (a milánóiak nyertek 1–0-ra) válogatott sértéseket vágott fővárosi kollégája, Claudio Ranieri fejéhez.

 
 
Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?
Összes szavazat:11485
Szavazás kezdete: 2010. 01. 01
A szavazást lezárták.
Inter - 58%
Roma - 41%
 

„Szóba került, miként érdemes ösztönözni a játékosokat – kezdte Mourinho. – Felfogásom szerint kemény munkával, edzésről edzésre kell felkészíteni a futballistákat, nem pedig azzal, hogy beraksz nekik egy filmet a kupadöntő előtt. Ezek a labdarúgók professzionális sportolók, bajnokok, nem pedig gyerekek, ahogy Ranieri gondolja. Én a szerdai meccs előtt tizennyolc órán keresztül elemeztem számítógépen a Roma játékát, kerestem a gyenge pontjait. Ha a Gladiátort tettem volna be a csapatnak, körberöhögnek, és orvosért kiáltottak volna."

Nem nehéz kitalálni: a hírek szerint Ranieri a 2000-es hollywoodi mozival igyekezett feltüzelni a rómaiakat... A portugál ezek után nemes egyszerűséggel csak vesztesnek titulálta római kollégáját.

Az Internazionale a 18. bajnoki címét ünnepelheti, bő másfél évtizedes szünet után immár megszakítás nélkül az ötödiket. És ebből negyedszer végezhet mögötte másodikként az AS Roma, amelynek ez lenne a hatodik ezüstérme az elmúlt évtizedben.…

Ne menjünk azonban még ennyire előre, az Internek első lépésként a Chievót kellene legyűrnie.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS