Moratti: Nem kényszerből választottuk Gasperinit

Vágólapra másolva!
2011.06.27. 19:13
null
Moratti (szemüvegben) szerint Gasperini jó választás volt (Fotó: Action Images – archív)
Bár az Intert számos neves edzővel hírbe hozták az utóbbi hetekben, Massimo Moratti, a milánóiak elnöke úgy nyilatkozott, nem kényszerből esett a választás a múlt héten kinevezett Gian Piero Gasperinire, akit kiváló szakembernek tart.

 

Az Interrel kapcsolatban több edző neve is felvetődött Leonardo utódjaként: lehetett hallani Marcelo Bielsáról, André Villas-Boasról, Szinisa Mihajlovicsról, Fabio Capellóról és Guus Hiddinkről is, a fekete-kékek azonban végül Gian Piero Gasperinit nevezték ki múlt hét pénteken.

Massimo Moratti, a milánóiak elnöke tagadta, hogy csak azért esett a választás a korábban a Genoát irányító Gian Piero Gasperinire, mert a többi szakembert nem tudta megszerezni a Leonardo PSG-hez igazolása után új trénert kereső klub.

„Azért szerződtettük, mert tudja, hogyan kell elvégezni ezt a munkát. Nem kényszerből választottuk őt, egy kiváló edzőről van szó. Beszéltem vele, és nagyszerű benyomást tett rám. Nyugodt embernek ismertem meg, aki egyáltalán nem fél a kihívástól" – mondta Moratti a La Gazzetta dello Sportnak.

A sportvezető szerint a tréner már akkor is bizonyította tudását, amikor az Inter a Genoa ellen játszott, mivel a fekete-kékeknek mindig nehéz dolguk volt a genovaiak elleni találkozókon.

„Elmagyarázta nekem, hogy mik a tervei, és azonnal láttam, hogy mindent tud a futballról. Amikor a Genoa ellen játszottunk, többször is összefutottunk, és lenyűgöző volt a munkája, mivel sohasem volt könnyű ellene játszani, sőt..." – jelentette ki a klubelnök.

„Gasperini tapasztalt edző, és ez abból is látszik, ahogyan a csapata feláll. Minden játékosa tudja, hogy mit kell tennie a meccsen. Elszántan, magabiztosan várja, hogy elkezdhesse az új munkáját. Biztos vagyok benne, hogy tökéletesen beleillik majd klubunk struktúrájába, és a játékosok is úgy fogadják, ahogy kell" – mondta Moratti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik