Milan: vasárnap este (már tényleg) eldől Allegri sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.02. 13:30
Kéthetes halogatás után vasárnap este végre asztalhoz ülnek az AC Milan vezetői, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani, valamint a jelenlegi szakvezető, Massimiliano Allegri, hogy egy közös vacsora keretében pontot tegyenek a hónapok óta húzódó edzőkérdés végére.

Az előzetes jóslások szerint a tárgyalásnak két lehetséges kimenetele van: Allegrit vagy megerősítik a pozíciójában és biztosan kitölti a 2014 júniusáig szóló szerződését a milánói piros-feketék élén, vagy menesztik, és elfogadja az AS Roma évi 3.5 millió eurós fizetésről szóló ajánlatát.

A football-italia értesülései szerint Allegri azt szeretné, ha maradása esetén meghosszabbítanák a jövő nyáron lejáró kontraktusát, de Berlusconiék erre csak azt követően lennének hajlandóak, hogy a Milan kiharcolta a helyét a Bajnokok Ligája főtábláján. (Mint ismeretes, a Milan a Serie A 2012–2013-as szezonjában a tabella harmadik helyén végzett a bajnok Juventus és a Napoli mögött, így augusztusban selejteznie kell a BL-indulásért.)

Berlusconi elnök továbbra sem biztos benne, hogy Allegri személye jelenti a Milan jövőjét, a miniszterelnök legszívesebben Clarence Seedorfot, a klub korábbi, a Botafogo jelenlegi középpályását látná a kispadon, a hollandnak azonban semmilyen edző tapasztalata nincs.

„Ez egy nehéz ügy – nyilatkozta Berlusconi pénteken a Mattino Cinque tv-műsorban. – Reményeim szerint vasárnap asztalhoz ülünk Gallianival és a vezetőedzővel, hogy megvitassuk a helyzetet és megtaláljuk a Milan szempontjából legelőnyösebb megoldást. Ha mindenki a klub érdekeit tartja szem előtt, nem lesz nehéz dolgunk" – mondta az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik