Milan: „Sevcsenko még Totti számait is túlszárnyalhatta volna"

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 15:41
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan alelnöke, Adriano Galliani szerint Andrij Sevcsenkónak lett volna esélye még Francesco Totti számait is felülmúlni, ha nem hagyja el a Milant.


Mint ismert, a Roma ikonja, Francesco Totti vasárnapi, Genoa elleni találatával már 225. gólját szerezte meg az olasz élvonalban, ezzel pedig beérte Gunnar Nordahlt a második helyen – Piola 274 alkalommal volt eredményes.

Galliani szerint az ukrán támadó hasonló szinten tarthatna, ha 2006 nyarán nem hagyja el a Milant a Chelsea kedvéért. Sevcsenko 226 bajnokin 127 gólt szerzett a piros-feketéknél.

„Totti óriási – mondta hétfőn Galliani. – Utolérte korábbi támadónkat, Nordahlt, és most már csak Silvio Piola van előtte. Gratulálok neki, de mindig bánni fogom, hogy Andrij barátom azt kérte tőlünk, hogy engedjük el, ő valószínűleg túlszárnyalta volna ezeket a számokat.”

A Milan szombaton a Lazio ellen 3–0-ra nyert, ezzel legutóbbi 14 mérkőzésből 10. alkalommal szerezte meg a három pontot, és riválisát megelőzve jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban.

„Továbbra is jól kell játszanunk. A Milan felemelkedése a Lazi-tól elszenvedett 3–2-es vereség utolsó negyedórájában kezdődött meg – utalt a 3–0-s hátrányból szépítésre, amelyet követően 12 győzelem, 5 döntetlen és 2 vereség az együttes mérlege a kezdeti 2, 1, 5-ös mutatóval szemben. – Nincs megbánás a szezonkezdéssel kapcsolatban, egyértelmű volt, hogy időre van szükségünk a sok változtatást követően. Massimiliano Allegri jó edző, és ezt bizonyítja is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik