HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.04 11:09 Frissítve: 2018.05.04 11:15

Milan: „Még egy ilyen szezont nem engedhet meg magának”

Jorge Mendes sztárügynök sokatmondó nyilatkozatot tett ügyfeléről, André Silváról, akit a Milan 2017 nyarán nagy reményekkel, 38 millió euróért szerződtetett.

HIRDETÉS
André Silva jövője kérdéses a Milannál (Fotó: AFP)

 

A 22 esztendős portugál válogatott támadó első szezonjában a várakozásokon alul teljesített, 39 összecsapáson mindössze tízszer volt eredményes, amellett kiosztott két gólpasszt is. André Silva viszont sem Vincenzo Montella, sem az őt leváltó Gennaro Gattuso irányítása alatt nem tudott alapemberré válni – míg előbbinél inkább Nikola Kalinic, addig utóbbinál egyértelműen a fiatal Patrick Cutrone volt a kezdő támadó.

Kiábrándító produkciója után az olasz sajtó már korábban biztosra vette Silva távozását, amire most ráerősített a portugál menedzsere, Jorge Mendes, aki nincs kibékülve pártfogoltja kevés játéklehetőségével.

„Nincs mese, Silvának játszani kell, főszereplőnek kell lennie ahhoz, hogy újra formába lendülhessen. Nem engedheti meg magának, hogy még egy ilyen szezonja legyen – bizalom nélkül, kételyek között örlődve, ami miatt aztán újabb kritikák érik majd. Az utóbbi időben nyilvánvalónak tűnik, hogy a Milan támadót keres, s valószínűleg venni is fog a nyáron, ami elkeserítő, ha ez ugyanis megtörténik, az Silvának azt jelenti, hogy csökken az esélye a kezdőre, arra, hogy főszereplő lehessen.”

Az itáliai lapok úgy tudják, hogy Mendes és Massimiliano Mirabelli a napokban együtt vacsorázott, ahol Silva jövője volt a téma – a piros-feketék állítólag ragaszkodnak a portugál csatárhoz, így végleg nem valószínű, hogy eladják, ám Silva kölcsönadása szóba jöhet, ez attól függ, hogy a milánói klub a nyáron kit tud igazolni a posztra.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS