Milan: máris új befektetőket keres a kínai tulajdonos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 17:02
Rengeteg pénzt költöttek a nyáron az AC Milannál, amivel nem sodorták magukat túl jó anyagi helyzetbe mostanra. A klub tulajdonosa, Li Jung-hung emiatt kénytelen új támogatók után nézni.

A Milannál a nyáron több százmillió eurót költöttek játékosok igazolására, emiatt viszont a klub most komoly anyagi következményekkel kénytelen szembenézni. A problémát a kínai tulajdonos, Li Jung-hung – aki öt hónapja „váltotta" Silvio Berlusconit – úgy szeretné orvosolni, hogy új befektetőket szerez mind hazájából, mind Olaszországból.Milannál a nyáron több százmillió eurót költöttek játékosok igazolására, emiatt viszont a klub most komoly anyagi következményekkel kénytelen szembenézni. A problémát a kínai tulajdonos, Li Jung-hung – aki öt hónapja „váltotta" Silvio Berlusconit – úgy szeretné orvosolni, hogy új befektetőket szerez mind hazájából, mind Olaszországból.

Li mellesleg 740 millió euróért vásárolta meg a Milant Berlusconi cégétől, a Fininvesttől, ezt követően 180 milliós eurós kölcsönt vett fel, hogy rendezni tudja a klub adósságait és állni tudja a futballisták fizetését. Ezt az összeget – és az ehhez tartozó 10 százalékos kamatot – jövő októberben kell majd visszafizetnie a tulajdonosnak. Li helyzetén azonban az sem segít, hogy a pekingi kormány nemrégiben szigorított a kínai üzletemberek külföldi befektetéseivel kapcsolatos szabályozásokon.

Az anyagi gondok hatással lehetnek az edzőkérdésre is. Vincenzo Montelláról, a jelenlegi trénerről ugyanis azt rebesgetik, hogy hamarosan elhagyhatja a Milant, ám ha a klubnak valóban pénzügyi gondjai vannak, komolyan fontolóra kell vennie, mennyit költ új edző szerződtetésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik