Milan: hamarosan arab kézbe kerülhet a klub – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.03.15. 10:58
Hamarosan újabb tulajdonosváltás történhet az olasz Milannál, a dubai uralkodó család egyik tagja ugyanis kész megvásárolni a piros-feketéket, akik tizenegy hónapja kerültek a kínai Li Jung-hung tulajdonába.

A kínai befektető egy éve jelentős kölcsönt vett fel egy amerikai társaságtól a Milan megvásárlására, majd a nyári átigazolási időszakban is rengeteg pénzt költött.

Továbbra is kérdéses, Li Jung-hung vissza tudja-e fizetni a kölcsönt, mert ha nem, akkor a hitelező Elliot Management kezébe kerül a klub.

A megoldást a milánói La Gazzetta dello Sport szerint Szaed al-Falaszi jelentheti. Az arab üzletember az International Triangle Group tulajdonosa, a dubait kormányzó al-Maktum család tagja, aki nemcsak, hogy kihúzhatja a csávából a Milant, hanem fel is virágoztathatja.

A Gazzetta szerint a klub nemcsak emiatt bánhatja a nyári nagy bevásárlást, az UEFA már hónapok óta fenyegetőzik a pénzügyi Fair Play megszegése miatt. Miután eddig hiába győzködték az európai szövetséget, április 20-án újra tárgyalóasztalhoz ülnek, de az új cél az lesz, hogy júniusig kitolják a határidőt.

Ha megkapják a halasztást, Li Jung-hung további hónapokat kap arra, hogy törlessze a klub adósságait. Ha nem sikerül, a Milant kizárják az európai kupákból. Az UEFA az olasz lap szerint hajlandó az együttműködésre, hiszen a szankció rosszat tenne a kontinens klubfutballja megítélésének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik