Milan: életre szóló élmény - 15 éves kapus ülhet le a kispadra

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 14:19
null
Gianluigi Donnarumma óriási lehetőség előtt áll (Fotó: tuttomercatoweb.com)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójában a Milan a Cesenát fogadja. A milánóiak kapuját valószínűleg a rutinos Christian Abbiati védi a vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzésen, a kispadon pedig a 15 éves Gianluigi Donnarumma kaphat helyet, aki tulajdonképpen a fia is lehetne a korábbi olasz válogatott kapuvédőnek.

 

A milánói együttes első számú kapusát, Diego Lópezt kiállították az Empoli elleni találkozón (1–1), míg Michael Agazzi sérüléssel bajlódik. Filippo Inzaghi vezetőedző így szinte biztosan a 37 esztendős Christian Abbiatit jelöli majd a kezdőcsapatba, a cserekapus szerepét ugyanakkor egy utánpótláskorú játékos töltheti be.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Inzaghi választása a 15 éves Gianluigi Donnarummára esik, akit korosztálya egyik legtehetségesebb futballistájaként tartanak számon, a legutóbbi idényben 35 mérkőzésen védett a juniorok között.

A korábban a Juventus és a Fiorentina érdeklődését is felkeltő, de magát Milan-drukkernek valló Donnarumma 197 centiméter magas, és szerdán az olasz U17-es olasz válogatottban lépett volna pályára, ha klubja vissza nem rendeli. Bátyja a 24 esztendős Antonio Donnarumma, aki a Genoa kötelékébe tartozik, de ebben a szezonban a Barit erősíti kölcsönben.

Bár az ifjabbik Donnarumma vasárnap minden bizonnyal csak a kispadon kap helyet, az biztos, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik