Milan: Berlusconi akart engem, most szabad vagyok - Del Piero

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.07. 16:23
Alessandro Del Piero napvilágra hozta, hogy a Milan anno megpróbálta megkaparintani, mielőtt a Juventushoz szerződött, és azzal viccelődött, hogy ha Silvio Berlusconi klubelnök még mindig érdeklődik a szolgálatai iránt, ő jelenleg szabadügynök...

A 40 éves támadó a Padovában kezdte illusztris karrierjét, mielőtt a Juventus megvásárolta 1993-ban 2.6 millió eurónak megfelelő összegért. Del Piero klublegendává vált Torinóban, megdöntve a klubrekordot a lejátszott bajnokik és gólok számában, mielőtt 2012-ben a Sydney FC-hez szerződött.

Ugyanakkor a korábbi olasz válogatott futballista rövid indiai kitérőjét követően ismét új kihívást keres – és arról is beszélt, hogy könnyen másképpen alakulhatott volna a pályafutása.

„1992-ben, mielőtt a Juventushoz mentem, Berlusconi engem akart – mondta Del Piero a La Gazzetta dello Sportnak. – De Agradi, a Padova sportigazgatója sok pénzt kért értem, én pedig a Juvéhoz igazoltam végül.”

„Ugyanakkor mondanék valamit Berlusconinak: jelenleg szabadon igazolható vagyok, úgyhogy ha még mindig akarsz engem... – poénkodott Del Piero. – A viccet félretéve, örülök, hogy értékelt engem. A Milan és a futball számára Berlusconi nagyon fontos szerepet tölt be. A megfelelő embereket választja a stábjába, és innovatív mentalitással ruházza fel őket. Arigo Sacchi Milanja mindenki számára hivatkozási pont. Teljesen egyértelmű megállapítás volt, hogy az a Milan megváltoztatta a labdarúgást.”

A támadó alig várja a Juve és a Milan szombati összecsapását, és véleménye szerint a torinóiak a legnagyobb tiszteletet tanúsítják a piros-feketék felé.

„Ez a rivalizálás kicsit olyan, mint Roger Federer és Rafael Nadal párharca a teniszben. Mindegyikben ott a vágy, hogy nyerjenek, és legyőzzék a másikat, mindig óriási tisztelet van a két nagyszerű bajnok között” – mondta Del Piero, aki amúgy 2–1-es Juve-sikert vár, és a „zebrák" újabb bajnoki címét az idény végén.

OLASZORSZÁG, SERIE A
22. FORDULÓ

18.00: Hellas Verona–Torino
20.45: Juventus–Milan (tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik