Milan: Az egyik legsikeresebb elnök vagyok - Berlusconi

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 16:04
A futballtörténelem legsikeresebb klubelnökének tartja magát Silvio Berlusconi, az olasz Milan 76 éves vezetője.

„Tapasztalatom klubelnökként még mindig nagyon fontos, a futballtörténelem egyik legsikeresebb elnöke vagyok" – mondta Berlusconi.

Nos, az általa vezetett klub eredménysora valóban önmagáért beszél: 1986-os színre lépését követően a Milan öt BEK/BL-győzelmet aratott – további három alkalommal játszhatott döntőt –, míg a klub történetének 18 bajnoki címéből nyolc erre az időszakra esik.

Az időközben miniszterelnökként is funkcionáló Berlusconi elmondta: a költségek kiadása volt az egyetlen kivezető út gazdaságilag.

„A futball nem tudja kezelni az ilyen változásokat, de vannak olyan pillanatok, amikor ezeket a döntéseket meg kell hozni. Sohasem jó, ha elveszítesz egy bajnokot, de ez a dolgok rendje. Az egyik elmegy, hogy egy másiknak helyet adhassunk."

A Milan több klasszisát, rutinos emberét adta el a közelmúltban, a helyükre fiatalok érkeztek, akikkel viszont egyelőre távolinak tűnik a korábbi sikerek megismétlése. A milánóiak a tizenhatodik fordulót követően a hetedik helyen állnak a Serie A-ban.

Berlusconi a PSG katari millióit nem irigyli, viszont csodálja a Bayern München gazdasági klubmodelljét.

„Mi senkire sem irigykedünk. Nekünk van a legtöbb trófeánk a világon. Viszont csodálattal nézzük azt a fajta egészséges gazdasági klubmodellt, ami a Bayern Münchennél működik."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik