Még Moratti is a Milant tartja a derbi esélyesének

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 14:17
null
Küzdelemben bizonyára ezúttal sem lesz hiány (Fotó: Action Images, archív)
A forduló előtt a tabella ötödik helyén álló Internazionale a harmadik AC Milant fogadja a Serie A 26. körének rangadóján, a csapatok közti pontkülönbség azonban mindössze egy egység. Az olasz lapok – és még maga Massimo Moratti – is úgy vélik, a formák alapján a Milan a találkozó esélyese.

Kizökkent az olasz futballvilág: még Massimo Moratti, az Internazionale elnöke is a Milant jelölte meg a milánói rangadó esélyeseként – a két csapat aktuális formája alapján ítélve meg az erőviszonyokat. Arról ő sem feledkezett meg, hogy az előző három csatában éppenséggel nem sok babér termett a Milannak (három Inter-győzelem a mérleg), ám az elmúlt hetek eredményei miatt ennél sem bátrabb, sem óvatosabb állásfoglalást nem kaphatott tőle az olasz média.

A Serie A utóbbi öt fordulójában a vasárnapi házigazda Inter egyszer szerzett három pontot (a Chievo ellen), míg a Milannál az azonos időszakra vonatkozóan ez a mutató négy, ami a liga történetének 180. milánói derbi előtt egyoldalú pontelosztás jövendölésére sarkallta a véleményformálók többségét – pártállásuktól függetlenül. Olaszországban vasárnap (és hétfőn) nemcsak a lombard csúcsütközetre és annak utóvédharcaira, hanem parlamenti választásokra is sor kerül Silvio Berlusconi Milan-elnök részvételével, ám a többség aligha a volt miniszterelnök iránti lojalitásból vagy elővigyázatosságból jelölte meg győztesként Massimiliano Allegri együttesét.

Az Intert illetően a 3–0-s siker ellenére kézenfekvő hendikep a hétközi, CFR Cluj elleni Európa-liga- fellépés. A csapat csütörtök este még Kolozsváron tartózkodott, azaz egy nappal kevesebbet pihent vetélytársánál, amely szerdán hazai környezetben fektette két vállra – a Barcelonát.

„Stephan El Shaarawy góljával nyerünk egy nullára – jelentette ki Riccardo Montolivo, a Milan középpályása a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva. – Azért őt említettem, mert így a lapok végre leállnak az olyan cikkekkel, amelyek szerint Stephant frusztrálja, hogy Balotelli mindig gólt szerez."

A Milanban Daniele Bonera és Nigel de Jong nem bevethető. A párharcban a jelenleg is aktív labdarúgók közül Diego Milito és Zlatan Ibrahimovic szerezte a legtöbb gólt, szám szerint hatot.

Massimo Ambrosini, az AC Milan olasz középpályása is értékelt a Derby della Madonnina előtt:

„Komoly erőpróba lesz ez a mérkőzés számunkra. A Barcelona elleni siker hatalmas lelkesedéssel töltött el minket, de ez veszélyes is lehet. Néha jobb esélytelenként játszani egy ilyen találkozón, hiszen úgy nincs vesztenivalónk. Az első gólomat a Serie A-ban az Inter ellen szereztem, még a Vicenza játékosaként. Jó pénzt fizetnék, ha ezt ma este megismételhetném."

Fredy Guarín, az Inter kolumbiai középpályása is megszólalt a nagy meccs előtt. A huszonhat éves futballista az olasz La Stampa napilapnak elmondta: nem félnek a Milantól.

„Nem ijedünk meg a Milantól, még akkor sem, ha a világ legjobbnak tartott csapatát is sikerült megvernie. A Serie A más, mint a BL, egy ilyen derbin bármi megtörténhet, így nincs értelmük a találgatásoknak. Milito távollétét biztosan meg fogjuk érezni, ezért nagyon össze kell magunkat szedni fejben a mérkőzés előtt."

Mint korábban írtuk, Joel Obi és Diego Milito sem lesz bevethető, valamint két védő, Andrea Ranocchia és Matías Silvestre is sérüléssel bajlódik, azaz ők sem lehetnek ott a San Siróban, míg Álvaro Pereira az eltiltását tölti. Mindez azt jelenti, hogy előtérbe kerülhet Esteban Cambiasso középhátvédként való szerepeltetése.

Az Internazionale–AC Milan rangadó vasárnap 20.45-kor kezdődik, a találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik