Mancini: A Man. City kicsit olyan, mint a Juventus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.07. 12:00
null
Roberto Mancini szerint Mario Balotelli (balra) az egyik legjobb lehet, ha... (Fotó: Action Images)
A jelenleg klub nélküli Roberto Mancini a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában a Juventust a Manchester Cityhez hasonlította, elmondta véleményét Mario Balotelliről és Carlos Tévezről, és elárulta azt is, hogy szívesen lenne az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.


Roberto Mancini nem éppen dicsőséges módon távozott a Manchester Citytől, és a mostani alkalmat is kihasználta arra, hogy megjegyezze, milyen sikeres volt vele az angol klub.

„A City fejlődik, néhány éve még a Premier League-nek sem volt a tagja, de aztán bajnok lett a vezetésemmel – nyilatkozta az olasz szakember. – A Bajnokok Ligájában a legnehezebb csoportba kerültünk. Az utóbbi időben két fontos játékosát is elveszítette a klub Carlos Tévez és Mario Balotelli személyében. A Manchester City kicsit olyan, mint a Juventus. Egyre jobb, de egy kis lépéssel még mindig Európa topcsapatai mögött van. A Bajnokok Ligája megnyeréséhez tapasztalatra és erős keretre van szükség. Nincs sok mérkőzés, így két rossz eredménnyel már el lehet szállni.”

A Bayern München és a Dortmund legutóbbi menetelése után sokan német uralomról kezdtek beszélni, ám Mancini nem osztja ezt a véleményt: „Nem értek egyet azokkal, akik szerint a német vagy akár az angol klubok dominálnak Európában. A németek a hosszú téli pihenőből profitálnak, az angolok viszont a szezon során egyre veszítenek a frissességükből, mivel folyamatosan játszanak.”

A 48 éves szakember nagyra tartja a Bayernt („...tele van sztárokkal, hátul szilárd, és remekül kontrázik”), ám az ő szemében nem a bajorok a legjobbak.

„Számomra még mindig a Barcelona a legerősebb csapat, de nem lehet minden évben nyerni. Andrés Iniesta a világ egyik legjobbja, a játékosok sosem adják el a labdát, a klubvezetők pedig jól felmérték, hogy szükségük van Neymarra. El tudják képzelni a Leo Messi, Neymar csatárduót?”

A Juventus a múlt idényben a negyeddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában, Tévezzel és Fernando Llorentével megerősödve azonban ennél több juthat a torinóiaknak Mancini szerint. „Megnyerheti a trófeát, de egy lépéssel még mindig hátrébb jár. Tévez miatt nem kell aggódni, nem forrófejű játékos" – fogalmazott.

Ez a kijelentése annak tudatában kissé meglepő, hogy az argentin játékos éppen neki mondott ellent, amikor még a Manchester City edzőjeként egy BL-mérkőzésen be akarta cserélni. Nemcsak Tévezzel gyűlt meg azonban a baja Manchesterben, hanem Mario Balotellivel is.

„Hogy lehet-e Balotelli sztár? Ez csak rajta múlik. Ha Mario kizárólag a játékra koncentrál, a legjobbak közé érhet, de gyakorlatilag bármi el tudja vonni a figyelmét.”

Saját jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy igenis el tudná képzelni magát Cesare Prandelli utódjaként az olasz válogatott élén.

„Szívesen elvállalnám. Bár a szövetségi kapitányoknak nehezebb a dolguk, mivel nincsenek a játékosok mellett egész évben. Maradjunk annyiban, hogy nem sokáig leszek állás nélkül. Azonnal munkába állhattam volna, de inkább a szünet mellett döntöttem. Szükségem volt rá pszichésen és fizikailag is” – zárta mondandóját Mancini.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik