Lazio: azonosították és kitiltották az antiszemita szurkolókat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.27. 14:51
A római rendőrség elfogta azt a húsz szélsőséges drukkert, aki a vasárnap esti Lazio–Cagliari labdarúgó-mérkőzésen Anne Frankot ábrázoló matricákkal ragasztotta tele az Olimpiai Stadion nézőterén a Curva Sud-szektor üléseit, melyeken az AS Roma szurkolóinak „kemény magja” szokott helyet foglalni.

A hatóságoknak videofelvételek alapján sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, akik közül 13-at kitiltottak az olaszországi sporteseményekről: 12-en öt évig nem szurkolhatnak a stadionokban, egyikőjük pedig nyolc évig, mivel neki már volt egy hároméves felfüggesztett büntetése.

A rendőrség közleménye szerint az elkövetők közül hatan a Irriducibili (Rettenthetetlenek) elnevezésű ultracsoport tagjai.

A matricákon az 1945-ben a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt Anne Frank látható az AS Roma sárga-vörös mezében. Az esetről készült fényképeket a stadion takarítószemélyzete tette közzé az interneten.

Az akciót az olasz sportélet és a politika képviselői is elítélték. A klubok és az újságok internetes oldalain egymás után jelent meg a Mi is Anne Frank vagyunk!-kifejezés (#siamotuttiannafrank), amelyeken Anne Frank az olasz csapatok különböző mezeiben látszik. Az ország labdarúgó-szövetsége (FIGC) bejelentette, hogy a hétvégi találkozók mindegyikének elején Anne Frank híres naplójából olvasnak fel részleteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik