Nemzetisport.hu 2011.05.17 15:24 Frissítve: 2014.11.27 01:03

Korábbi klasszisa lehet a Juve új edzője

A klub egykori labdarúgója, Antonio Conte lesz az olasz bajnokságban szereplő Juventus vezetőedzője – tudta meg a tekintélyes La Gazzetta dello Sport. A torinóiak korábbi játékosa, jelenlegi vezetőségi tagja, Pavel Nedved tárt karokkal fogadná korábbi csapattársát.

Conte a Juventust irányíthatja a következő idényben (Fotó: sport.it)

A milánói lap úgy értesült, hogy a torinóiak korábban engedélyt kaptak az Antonio Contét jelenleg alkalmazó Sienától a tárgyalásra, és két esztendőre szóló, évi nettó 1.5 millió eurós szerződésben állapodtak meg vele.

A hírek szerint a Luigi Delneritől megválni készülő Öreg Hölgy általános igazgatója, Beppe Marotta Milánóban ült tárgyalóasztalhoz a szakemberrel vasárnap késő este, és sikerült is megegyezni vele.

A Juvét az utóbbi időben számos edzővel hírbe hozták: a Zenitet irányító Luciano Spalletti és a Manchester City menedzsere, Roberto Mancini egyaránt a jelöltek között szerepelt, ahogy André Villas-Boas, a Porto sikeredzője is.

A Juventus számára nem ismeretlen Conte: a korábbi válogatott játékos 1992 és 2004 között a „zebrákat" erősítette, és 14 különböző trófeát nyert velük.

Conte eredményesen dolgozott a Sienánál; tavaly állt munkába, és az elmúlt hetekben visszajuttatta a klubot az élvonalba.

A trénert egyvalaki biztosan tárt karokkal várná a torinói klubnál: korábbi csapattársa a „zebráknál", a jelenleg a Juventus vezetőségében dolgozó Pavel Nedved elismerően beszélt Contéról.

„Antonio edzőnek született. Már akkor is az volt, amikor még futballozott, és a pályán belül irányította a csapatot. Nagyszerű edzői karrier vár rá" – mondta Nedved.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli csalódottságának adott hangot, és nyilatkozata alapján még inkább valószínűsíthető, hogy Delneri ideje lejárt a klubnál.

„Nem örülök, éppen ellenkezőleg, roppant csalódott vagyok, de várunk az idény végéig. Még van egy meccsünk, csak utána beszélünk a jövőről. Nagy csalódás ez a szezon, mert néhány új érkező nem értette meg, mit is jelent a Juventus, míg néhányan, akik korábban tudták, elfelejtették" – mondta Andrea Agnelli.

2019.10.14 17:00:36

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Nehogy eszedbe jusson lepisilni a rendőrautó kerekeit! A rendőrök nem találják viccesnek, és a klubod sem…”

2019.10.06 20:13:56

Olasz labdarúgás CS. Z.

Pattogós, harcos meccset hozott a Derby d'Italia, Conte Interjében kevesebb volt az átütőerő.

2019.09.21 20:19:28

Olasz labdarúgás T. I.

Antonio Conte csapata négy forduló után négy győzelemmel a tabella első helyén áll.

2019.09.14 13:03:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon készültek a rangadóra a firenzeiek, akik az első félidőben több ziccert is elhibáztak, a vége 0–0 lett.

2019.09.01 16:56:00

Olasz labdarúgás R. GY.

Hat kapufát láttunk a Lazio és a Roma rangadóján, gólból viszont csak kettőt, így lett iksz.