Juventus: traktorok miatt távozhat a rekorder tehetség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.23. 13:11
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság címvédője, a Juventus egyik legnagyobb tehetségének, Moise Keannek készül profi szerződést adni, ám az egyezség nem biztos, hogy létrejön. Az ok: a játékos édesapja nem kapta meg a korábban neki ígért traktorokat.

A Juventus elképesztő zsugorisága miatt bukhatja el fiatal tehetségét, Moise Keant – már ha igaz a játékos édesapjának állítása.

„A Juventus évi 700 ezer eurós fizetést kínált a fiamnak – mondta Biorou Jean Kean a Tuttosportnak. – De korábban, amikor megígértem a klubnak, hogy nem engedem Raiolának Angliába vinni a fiamat, akkor nekem is ígértek valamit. Elefántcsontparton több hektárnyi földem van, amelyen szeretnék kukoricát és rizst termeszteni. Azt kértem a klubtól, hogy traktorokkal segítsenek nekem, erre azt a választ kaptam, hogy nem probléma. Ennek ellenére legutóbb azt a tájékoztatást kaptam, hogy kifutottak a keretből.”

Moise apjának a szava azért sem mindegy, mert a fiatal futballista első profi szerződéséhez szülői hozzájárulás is szükséges, ha tehát nem elégítik ki az édesapa igényeit, akkor veszélybe kerül a játékos szerződtetése.

Kean februárban tölti be a 18. életévét, pályára lépett már a Serie A-ban is, az utolsó fordulóban betalált a Bolognának, megszerezve ezzel első élvonalbeli gólját, ezzel ő az első 2000 után született játékos, aki gólt szerzett a Serie A-ban. Egy másik rekord is a fiatal játékos nevéhez fűződik: a Sevilla elleni Bajnokok Ligája-debütálásával ő lett az első játékos a sorozat történetében, aki a kétezres években született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik