Nemzetisport.hu 2010.03.04 15:18 Frissítve: 2014.04.14 01:13

Juventus: Mindent a Fiorentinának köszönhetek - Felipe Melo

A Juventus szombaton a Fiorentina otthonába látogat, így Felipe Melo, ha csak egy mérkőzés erejéig is, de visszatér Firenzébe. A brazil középpályás tavaly nyáron igazolt 19.8 millió euró ellenében a toszkán klubtól a Juventushoz.

Visszatérő kérdés ilyen esetekben, hogy milyen gólörömöt mutatna be az adott játékos, ha betalálna korábbi csapata kapujába. Nos, Felipe Melo nem keresi magának a bajt.

„Különleges dolog jár a fejemben. Az utóbbi napokban felkerült a cipőmre a három gyermekem neve, így ha sikerülne mattolnom Freyt, akkor azt a pontot simogatnám meg a cipőmön, ahol a Linyker, a Davi és a Pietra felirat látható. Ezzel senkit sem bántanék meg" – beszélt tervéről a 26 éves brazil középpályás, aki nem győzte hangsúlyozni, mennyire fontos volt pályafutása szempontjából a Firenzében eltöltött idény.

„Fontos? Inkább azt mondanám, hogy meghatározó volt. A mai Felipe Melo Firenzében született. A Fiorentina segítségével kerültem be a brazil válogatottba, majd elengedtek a Juventushoz. Sosem felejtem el a liláknál töltött tizenkét hónapot" – érzékeltette Felipe Melo, hogy mennyit köszönhet korábbi csapatának, majd rátért a szombati bajnokira.

„A Fiorentina nagyon erős otthon, különleges szurkolói vannak, de a Juve az Juve. Muszáj nyernünk, hogy visszaszerezzük a negyedik helyet. Nem engedhetünk meg magunknak több botlást. A Palermo elleni vereséget úgy kell kezelnünk, mint egy kisiklást. Úgy érzem, az utóbbi tíz mérkőzésen megmutattam, mennyit érek, és még ennél is jobb tudok lenni. Az a célom, hogy meghatározó tagja legyek a Juventusnak. Ferrarával sokszor elbeszélgettem, de azt kell mondjam, Zaccheroni tapasztaltabb, a rutin pedig rengeteget számít a futballban."

2019.04.20 20:13:29

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A bronzérem szempontjából fontosnak gondolt mérkőzésen végül mégsem dőlt el semmi.

2019.04.06 16:46:41

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A játékos a halála előtt egyezett meg a klubbal. Ez a szerződés azonban örökre szól.

2019.03.17 17:44:46

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Öt gólt hozott a Derby della Madonnina. A Milan későn kapcsolt, ez kevés volt a gyenge első félidő után.

2019.03.15 19:06:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz lapok azt írták róla, hogy amit ő művel a labdával, az már szinte boszorkányság vagy bűvészet.

2019.03.03 20:10:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Úgy tűnt, az első félidőben lerendezi a Juve, de a másodikban feltámadt a Napoli, és akár nyerhetett is volna.