HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.02.09 16:18 Frissítve: 2014.08.30 02:22

Juventus: Marcello Lippire szabnák az új irányítói struktúrát

A Tuttosport értesülései szerint Marcello Lippi októberben átveszi a Juventus elnöki posztját, és az ő személyére szabják a torinói klub vezetői struktúráját.

HIRDETÉS

A jelentős nyári játékospiaci befektetések, valamint a gyenge bajnoki és nemzetközi szereplés között feszülő ellentmondás indítja el a változásokat – véli a Juve-ügyekben mindig jól értesült torinói lap.

A pillanatnyilag három pozíciót betöltő Jean-Claude Blanc kettőről hamarosan lemond, és az elnöki posztot átveszi tőle Marcello Lippi, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya. Blanc utána következne a rangsorban, kereskedelmi ügyekkel foglalkozó igazgatóként jelentős befolyása maradna.

Lényeges eleme a struktúra átszabásának a futballszakmai stáb erősítése. Ez ügyben az első lépést Roberto Bettega decemberi, szakmai igazgató-helyettesi kinevezése jelentette. Ő azonban egyedül kevés, így Blanc és közé tervezik még egy, a játékospiacot jól ismerő, csapatépítésben járatos szakmai igazgató kinevezését – most ezt a feladatot is Blanc látja el.

E leválasztott posztra is kiszemelték már a jelölteket: a Sampdoriánál nagyszerű munkát végző Beppe Marotta, a Barinál jó érzékkel építkező Giorgio Perinetti vagy a Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino lehet az új szakmai igazgató.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS