HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.02.09 16:18 Frissítve: 2014.08.30 02:22

Juventus: Marcello Lippire szabnák az új irányítói struktúrát

A Tuttosport értesülései szerint Marcello Lippi októberben átveszi a Juventus elnöki posztját, és az ő személyére szabják a torinói klub vezetői struktúráját.

HIRDETÉS

A jelentős nyári játékospiaci befektetések, valamint a gyenge bajnoki és nemzetközi szereplés között feszülő ellentmondás indítja el a változásokat – véli a Juve-ügyekben mindig jól értesült torinói lap.

A pillanatnyilag három pozíciót betöltő Jean-Claude Blanc kettőről hamarosan lemond, és az elnöki posztot átveszi tőle Marcello Lippi, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya. Blanc utána következne a rangsorban, kereskedelmi ügyekkel foglalkozó igazgatóként jelentős befolyása maradna.

Lényeges eleme a struktúra átszabásának a futballszakmai stáb erősítése. Ez ügyben az első lépést Roberto Bettega decemberi, szakmai igazgató-helyettesi kinevezése jelentette. Ő azonban egyedül kevés, így Blanc és közé tervezik még egy, a játékospiacot jól ismerő, csapatépítésben járatos szakmai igazgató kinevezését – most ezt a feladatot is Blanc látja el.

E leválasztott posztra is kiszemelték már a jelölteket: a Sampdoriánál nagyszerű munkát végző Beppe Marotta, a Barinál jó érzékkel építkező Giorgio Perinetti vagy a Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino lehet az új szakmai igazgató.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS