Juventus: Lejárt az időm a Manchester Citynél - Tévez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 15:17
Hivatalos sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosát, Carlos Tévezt az olasz élvonalbeli Juventus labdarúgócsapata. Az argentin támadó a 10-es mezt kapta, és érzi is a felelősséget ezzel kapcsolatban, ugyanis legutóbb Alessandro Del Piero viselte. A hároméves szerződést kötő csatár arról is beszélt, hogy miért távozott a Manchester Citytől.

Carlos Tévez hároméves szerződést kötött a Juventusszal, amelynél évi 5.5 millió eurót tehet majd zsebre. Az argentin támadó a vártnál drágábban lesz a torinóiaké, ugyanis összesen 15 millió eurót (9 millió plusz 6 millió bónuszokban) fizet a klub a Manchester Citynek.

Tévez hálás a Citynek az elmúlt évekért (Fotó: Reuters, archív)
Tévez hálás a Citynek az elmúlt évekért (Fotó: Reuters, archív)

„Hálás vagyok a Juventusnak az erőfeszítéseiért, és köszönök mindent az elmúlt évekért a Manchester Citynek – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Carlos Tévez. – Beszéltem Manuel Pellegrinivel, jeleztem neki távozási szándékomat, hiszen úgy éreztem, lejárt az időm az angol klubnál."

Tévez a híres 10-es mezszámot kapta a Juventusnál, ezt a klub korábbi ikonja, Alessandro Del Piero viselte legutóbb, de olyan sztárok is játszottak benne, mint Michel Platini, Liam Brady vagy Roberto Baggio. Az argentin támadó érzi a felelősséget, és mindent megtesz a torinóiak sikeréért.

„A tízes mez nagy felelősség, mivel nagy játékosok viselték korábban, köztük Del Piero. Megtiszteltetés számomra, hogy én is ebben játszhatok" – folytatta a 29 éves támadó, aki kommentálta az átigazolásáról szóló pletykákat is, miszerint összeboronálták a Milannal.

„Az AC Milan érdeklődése? Hadd legyek őszinte: Adriano Gallianival csak egy évvel ezelőtt beszéltem, összesen kétszer vagy háromszor. Most a Juventus játékosa vagyok, és nagyon boldog vagyok. A rutinomat és a tudásomat adom a csapatnak" – tette hozzá Tévez, aki az olasz futballszurkolókat az argentinokhoz hasonlította.

Tévez tegnap délután érkezett meg Argentínából a milánói Malpensa repülőterére, ahol több száz Juventus-drukker fogadta, majd autóval Torino felé vette az irányt. Csütörtökön sor került hivatalos bemutatására is, július 12-én pedig bekapcsolódik a közös munkába Antonio Conte irányításával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik