Juventus: kölcsönbe visszaküldenék Münchenbe a brazil szélsőt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 10:06
null
Douglas Costa egyre közelebb a távozáshoz (Fotó: AFP)
A goal.com beszámolója szerint visszatérhet Münchenben Douglas Costa. A brazil labdarúgó 2017-ben épp a Bayerntől érkezett a Juventushoz.

Douglas Costa a Serie A első két fordulójában csupán 40 percet töltött a pályán, így finoman fogalmazva sem nevezhetnénk Andrea Pirlo újjáformálódó csapatában alappillérnek. Sajtóhírek szerint a brazil elvágyódik, a goal.com pedig azt is tudni véli, hogy München lehet a következő állomás a karrierjében.

A Juventus egyelőre nem szeretné eladni a 30 éves labdarúgót, ám a helyzet ma estig, azaz a nemzetközi átigazolási piac zárultáig könnyen változhat. A Sky Sports Italia és a goal.com arról számolt be, a torinói klub közel áll a Fiorentina mindkét szélen bevethető olasz válogatott szélsőjének, Federico Chiesának a megszerzéséhez. Az 50 millió eurós transzfer végképp létszámfelettivé teheti Costát.

A 31-szeres válogatott játékos visszatérése Münchenbe még így is némi meglepetést jelentene. 2017-ben nem megfelelő munkamorálja miatt vált meg tőle a bajor klub. A Juventus előbb kölcsönvette, majd egy idénnyel később 40 millió euróért cserébe ki is vásárolta a Bayerntől.

Ugyanakkor a német sajtóban többször olvasható volt: Hans-Dieter Flick szeretne a kölcsön után az Interhez visszatért Ivan Perisic helyére még egy klasszikus szélsőt a keretébe. Szélső támadó poszton jelenleg Kingsley Coman, Serge Gnabry és Leroy Sané áll a tréner rendelkezésére, ám mivel mindannyiuk térdével akadt már súlyos probléma, aligha életbiztosítás, hogy a teljes idényt végig tudják vinni hárman a jobb és a bal szélen.

Korábban Callum Hudson-Odoi esetleges megszerzéséről is lehetett olvasni a Bayernnel kapcsolatban.

A goal.com szerint – hasonlóan az angol szélső ügyéhez – a Bayern és a Juve Costával kapcsolatban kölcsönszerződésben gondolkodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik