HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.03 10:36 Frissítve: 2018.04.03 10:46

Juventus: Itt végeztem, külföldre megyek – Allegri

A Juventust irányító Massimiliano Allegri a The Telegraphnak adott exkluzív interjújában elárulta, ha eljön a távozás ideje, biztosan külföldi klubnál folytatja.

HIRDETÉS
Allegri biztosan távozik Olaszországból – kérdés, mikor (Fotó: AFP)

 

 
„Ez az abszolút csúcspont, Allegrinek maradnia kell!”

Az 50 esztendős olasz vezetőedzőt – aki 2014 óta irányítja a Juventust – a PSG-vel, illetve több, Premier League-ben szereplő csapattal is szóba hozták a közelmúltban, az utóbbi hetekben leginkább az Arsenal és a Chelsea neve vetődött fel lehetséges következő klubként.

Allegri a jövőjével kapcsolatban mindössze annyit árult el, a Juventus után nem jöhet szóba másik olasz klub.

„Olaszországban végeztem, külföldre megyek – mondta Allegri, aki ezután kitért saját edzői felfogására is. – Sohasem tudnék olyan edző lenni, aki főleg a taktikára vagy az elemzésre helyezi a hangsúlyt, ennél sokkal ösztönösebb vagyok. A vezetőedzőnek az érzéseire, észleléseire kell hagyatkoznia, és aszerint reagálnia, legalábbis az én nézetemben. Máskülönben elég lenne odaülni egy számítógép elé, és akkor a futball olyan lenne, mintha PlayStationön játszanánk. Én pedig ennek nem vagyok a híve. A labdarúgásban sok ember próbálja elérni a tökéletességet különböző figurákkal, taktikákkal, de ez lehetetlen, annyiféle variációs lehetőség van.”

A Juventus kedd este a Real Madridot látja vendégül a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén – erről bővebben itt –, a legjobb nyolc közé azonban nem vezetett rögös út: a torinói együttes igencsak megizzadt a Tottenham ellen, Allegri a párharc megfordításának kulcstényezőjére is kitért.

„A Tottenham kiváló csapat, de tisztában voltunk azzal, hogy a találkozónak lesz egy olyan 15-20 perces periódusa, amikor gólokat szerezhetünk. Ezért is mondtam a játékosaimnak, hogy koncentráljanak végig, legyenek élesek, mert élni kell a lehetőséggel. És pontosan ezt tettük. Megvolt az elképzelésem arra vonatkozóan, hogy mit kell tennünk ilyen felállásban, hiszen nem voltak csatárok a kispadon, csak szélső védők.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS