nemzetisport.hu 2018.04.03 10:36 Frissítve: 2018.04.03 10:46

Juventus: Itt végeztem, külföldre megyek – Allegri

A Juventust irányító Massimiliano Allegri a The Telegraphnak adott exkluzív interjújában elárulta, ha eljön a távozás ideje, biztosan külföldi klubnál folytatja.

Allegri biztosan távozik Olaszországból – kérdés, mikor (Fotó: AFP)

 

 
„Ez az abszolút csúcspont, Allegrinek maradnia kell!”

Az 50 esztendős olasz vezetőedzőt – aki 2014 óta irányítja a Juventust – a PSG-vel, illetve több, Premier League-ben szereplő csapattal is szóba hozták a közelmúltban, az utóbbi hetekben leginkább az Arsenal és a Chelsea neve vetődött fel lehetséges következő klubként.

Allegri a jövőjével kapcsolatban mindössze annyit árult el, a Juventus után nem jöhet szóba másik olasz klub.

„Olaszországban végeztem, külföldre megyek – mondta Allegri, aki ezután kitért saját edzői felfogására is. – Sohasem tudnék olyan edző lenni, aki főleg a taktikára vagy az elemzésre helyezi a hangsúlyt, ennél sokkal ösztönösebb vagyok. A vezetőedzőnek az érzéseire, észleléseire kell hagyatkoznia, és aszerint reagálnia, legalábbis az én nézetemben. Máskülönben elég lenne odaülni egy számítógép elé, és akkor a futball olyan lenne, mintha PlayStationön játszanánk. Én pedig ennek nem vagyok a híve. A labdarúgásban sok ember próbálja elérni a tökéletességet különböző figurákkal, taktikákkal, de ez lehetetlen, annyiféle variációs lehetőség van.”

A Juventus kedd este a Real Madridot látja vendégül a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén – erről bővebben itt –, a legjobb nyolc közé azonban nem vezetett rögös út: a torinói együttes igencsak megizzadt a Tottenham ellen, Allegri a párharc megfordításának kulcstényezőjére is kitért.

„A Tottenham kiváló csapat, de tisztában voltunk azzal, hogy a találkozónak lesz egy olyan 15-20 perces periódusa, amikor gólokat szerezhetünk. Ezért is mondtam a játékosaimnak, hogy koncentráljanak végig, legyenek élesek, mert élni kell a lehetőséggel. És pontosan ezt tettük. Megvolt az elképzelésem arra vonatkozóan, hogy mit kell tennünk ilyen felállásban, hiszen nem voltak csatárok a kispadon, csak szélső védők.”

2019.05.25 21:45:13

Olasz labdarúgás K. T. I.

PORTRÉ. Harmincévesen vissza akart vonulni. Torinóban újjászületett és ő lett a „Fal”, az olasz BBC professzora.

2019.05.26 20:03:16

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Sassuolo ellen odahaza fordító Atalanta lett a bronzérmes, a Milan és a Roma az El-be jutott, benn maradt a Genoa.

2019.05.19 20:12:41

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Lautaro Martíneznek semmi sem jött össze a rangadón. Ellenben a Napoli a második félidőben lesimázta az Intert.

2019.05.19 20:15:26

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Ilicic vezető gólját a hajrában egyenlítette ki Mandzukic.

2019.05.15 20:23:14

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába volt jobb formában az Atalanta, a hajrá a hazaiaké volt Rómában, megvan a „kis Inzaghi” negyedik Coppája.