Juventus: „Götze és Draxler kevés, hogy pótolják Pirlóékat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.04. 15:18
null
Lothar Matthäus szerint Mario Götzében nincs meg a bajnokokra jellemző karakter (Fotó: Action Images)
A korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus szerint Mario Götzének és Julian Draxlernek nincs meg a bajnokokra jellemző karaktere ahhoz, hogy pótolják Andrea Pirlóékat a Juventusnál.

 

Mint ismert, a „zebrák” a nyáron elveszítették a játékmester mellett Carlos Tévezt és Arturo Vidalt is, a kiszemeltek között pedig a két német futballista neve is felvetődött.

„Jó játékosok, fiatalok, technikásak, de nem rendelkeznek a bajnokok jellemével. Nem olyanok, mint Tévez, Pirlo és Vidal” – mondta a korábbi magyar szövetségi kapitánya a La Gazzetta dello Sportnak.

„Valami mindig hiányzik belőlük, hogy elérjék a száz százalékot. Ha te vagy Götze, és nem játszol, odamész az edzőhöz, és ráerőlteted magad. De ez nem történik meg. ”

A világbajnoki aranyérmes, aranylabdás sztár szerint Massimiliano Allegrinek nem lesz könnyű dolga az új idényben.

„A Juvénak jelentősen meg kell változtatnia a játékát. Szükségük volt egy új irányítóra Pirlo helyett, de Khedira érkezett, aki megsérült, és amúgy sem olyan típusú játékos. Mario Mandzukic nem egy Tévez, Vidal pedig hatalmas veszteség.”

„Nagyon kedvelem a játékát, ő jelenheti majd a különbséget a Bayern számára. Igazi vezér, aki a támadáshoz és a védekezéshez is kiválóan ért. Intelligens, és tudja, hogyan kezelje magát. A berlini döntőben a Barcelona ellen úgy tűnt, rögvest kiállítják, de erre nem került sor” – dicsérte Vidalt Matthäus.

A korábban a Bayernt és az Intert is erősítő Matthäus Sami Khedira érkezésétől sem volt elájulva.

„Khedira azért igazolt Torinóba, mert a Real Madrid már nem tartott rá igényt. Egyébként sohasem látták volna a Serie A-ban” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik