Juventus: egyre közelebb Buffon visszatérése, már az orvosira készülnek

Vágólapra másolva!
2019.07.03. 15:57
null
Buffon megállapodott a Juventusszal (Fotó: AFP)
Olasz lapértesülések szerint Gianluigi Buffon és a Juventus képviselői megállapodtak egymással, így a 41 éves kapus visszatér korábbi klubjához. A világbajnok labdarúgót csütörtök reggelre várják orvosi vizsgálatra.

 

Az olasz ikon jövőjével kapcsolatban Gianluca Di Marzio transzferguru június végén azt írta, elképzelhető, hogy Buffon visszatér a Juventushoz, amelynél 2001 és 2018 között összesen 17 évet húzott le. Di Marzio szerint olyannyira van alapja a felvetésnek, hogy a kapus és a Juve már fel is vette a kapcsolatot, s a megbeszélések pozitív irányba haladnak.

A Football Italia és az olaszországi Sky Sports egybehangzóan állítja: megszületett az egyezség a veterán kapus és korábbi klubja között, Buffon csütörtök reggel átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

Di Marzio közben arról számolt be a Twitteren, hogy a megállapodás egy évre szól majd.

Buffon így lehetőséget kap arra, hogy megdöntse Paolo Maldini rekordját, aki korábban 647 mérkőzésen szerepelt az olasz élvonalban. A világbajnok kapus az örökranglista második helyén áll jelenleg, 640 Serie A-találkozóval.

Ezzel vélhetően az is eldőlt, hogy a kétszeres válogatott Mattia Perin távozik a torinóiaktól, a tavaly nyáron – részben épp Buffon pótlására – igazolt 26 esztendős labdarúgó összesen kilenc tétmeccsen jutott szóhoz a Juvéban az előző idényben.

Buffon a PSG-ben tizenhét bajnokin, összesen 25 tétmérkőzésen lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik