Juve: bemutatták Dani Alvest, BL-t akar nyerni – képek, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.28. 15:12
null
Daniel Alves a 23-as mezszámot választotta a Juventusnál (Fotó: juventus.com)
Az olasz bajnok Juventus kedden sajtótájékoztató keretében mutatta be a Barcelonától érkező Daniel Alvest, aki kétéves szerződést kötött a torinói csapattal. A brazil válogatott jobbhátvéd kijelentette, Bajnokok Ligáját szeretne nyerni a „zebrákkal”, valamint elárulta, miért a 23-as mezt választotta magának.

 

„Óriási megtiszteltetés, hogy a Juventushoz szerződhettem. Azért választottam a Juvét, mert szeretek nagyszerű játékosokkal és kiváló csapatokkal álmodni. A Juve számomra egy álom. Igazán érdekes lesz új országban élni, és felfedezni Olaszország futballját, amit eddig nem ismertem” – kezdte Alves.

„Tudom, hogy a csapat hosszú ideje nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és amilyen hamar csak lehetséges, szeretne visszaülni Európa trónjára. Nagyszerű játékosok alkotják az együttest, szeretnék részese lenni a klub történelmének” – folytatta.

„Gondoskodunk róla, hogy a klub ismét történelmet írjon. Azért jöttem, hogy a képességeim és a személyiségem legjavát nyújtsam. Szeretném boldoggá tenni a szurkolókat, és életre szóló élményt szerezni nekik a Bajnokok Ligájában” – mondta Alves, aki már beszélt Massimiliano Allegri vezetőedzővel, de arról még nem esett szó, hogy pontosan milyen szerepet szán neki a csapatban és mit vár el tőle.

DANI ALVES ELSŐ LABDAÉRINTÉSEI A JUVENTUS JÁTÉKOSAKÉNT


 

A brazil válogatott jobbhátvéd a Barcelonánál a 2-es, a 6-os, a 20-as és a 22-es mezszámot is viselte, a Juvénál azonban a 23-ast választotta. Megindokolta, hogy miért.

„LeBron James miatt. Olyan típusú játékos, aki nem ül a babérjain, újra és újra feltalálja magát, s mindig új rekordokat dönt meg. Ezek az emberi tulajdonságok magamra emlékeztetnek, én is ilyen vagyok” – fejtette ki Alves.

A 33 esztendős futballista nyolc évig játszott a Barcelonában, a katalánokkal többek között hat spanyol bajnoki címet, négy Király-kupát és három BL-t nyert.

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik