HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.16 09:25 Frissítve: 2017.09.16 21:04

Juventus: bajban az elnök, két és fél éves eltiltást kértek rá

Óriási bajba kerülhet Andrea Agnelli, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus – valamint az európai labdarúgóklubokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, az ECA – elnöke, miután egy ügyész két és fél éves eltiltást kért rá.

HIRDETÉS
Nagy bajba kerülhet Andrea Agnelli (Fotó: AFP)

 

Giuseppe Pecoraro szövetségi ügyész egészen pontosan jegyüzérkedéssel vádolja a Juventus első emberét – a jelentések szerint Agnelli tisztában volt vele, hogy a „zebrák” összecsapásaira szóló jegyek, illetve belépők kereskedelmében a maffia is „közreműködött”.

Agnellit emellett azzal is vádolják, hogy a Juventus egyes ultracsoportjainak „megkönnyíti” a jegyek beszerzését, a szóban forgó szurkolók pedig ezeket a belépőket óriási haszonnal adják tovább – a jelentések szerint az ultrák szoros kapcsolatban állnak több, a szervezett bűnözésben „tevékenykedő” emberrel.

Mint a vádban szerepel, Agnelli többször is találkozott egy bizonyos Rocco Dominellóval, aki a hírhedt, eredetileg calabraiai, ma már nemzetközi 'Ndrangheta maffia és a Drughi nevű ultracsoport tagja, s nem mellesleg épp nyolcéves börtönbüntetését tölti. A klub elnöke a pénteki meghallgatáson egyébként elismerte a Dominellóval való kapcsolatot.

Az ügyész Agnellire az eltiltás mellett pénzbüntetés kiszabását kérte, valamint a Juventust zárt kapus összecsapásokkal sújtaná.

Pecoraro továbbá a „zebrák” vezetőségének további három tagjára (Alessandro D'Angelóra, Stefano Merullára és Francesco Calvóra) is eltiltást kért, akik állítólag szintén tudtak a háttérben zajló dolgokról.

A szövetségnek tíz napja van dönteni az ügyben.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.17 22:49:43

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Cristiano Ronaldo előtt éppen honfitársa példája lebeghet, azzal a különbséggel, hogy nem halmozná a bajnoki aranyakat és Szuperkupa-sikereket. A Juve BL-diadalával is beérné.

2018.07.17 13:04:05

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A 240 millió euróról lemondó (!) Ronaldo mellé még Pogba és Marcelo is befuthat.

2018.07.16 17:22:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„A játékosok ilyen korban Katarba vagy Kínába szoktak igazolni, örülök, hogy a Juve megkeresett.”

2018.07.11 00:07:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Jobb aligha történhetett volna az olasz futballal, mint Cristiano Ronaldo érkezése.

2018.06.30 08:43:58

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

Egy focitábor nagyköveteként Budapesten járt a kilencvenes évek népszerű olasz futballistája.

HIRDETÉS
HIRDETÉS