HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.16 09:25 Frissítve: 2017.09.16 21:04

Juventus: bajban az elnök, két és fél éves eltiltást kértek rá

Óriási bajba kerülhet Andrea Agnelli, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus – valamint az európai labdarúgóklubokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, az ECA – elnöke, miután egy ügyész két és fél éves eltiltást kért rá.

HIRDETÉS
Nagy bajba kerülhet Andrea Agnelli (Fotó: AFP)

 

Giuseppe Pecoraro szövetségi ügyész egészen pontosan jegyüzérkedéssel vádolja a Juventus első emberét – a jelentések szerint Agnelli tisztában volt vele, hogy a „zebrák” összecsapásaira szóló jegyek, illetve belépők kereskedelmében a maffia is „közreműködött”.

Agnellit emellett azzal is vádolják, hogy a Juventus egyes ultracsoportjainak „megkönnyíti” a jegyek beszerzését, a szóban forgó szurkolók pedig ezeket a belépőket óriási haszonnal adják tovább – a jelentések szerint az ultrák szoros kapcsolatban állnak több, a szervezett bűnözésben „tevékenykedő” emberrel.

Mint a vádban szerepel, Agnelli többször is találkozott egy bizonyos Rocco Dominellóval, aki a hírhedt, eredetileg calabraiai, ma már nemzetközi 'Ndrangheta maffia és a Drughi nevű ultracsoport tagja, s nem mellesleg épp nyolcéves börtönbüntetését tölti. A klub elnöke a pénteki meghallgatáson egyébként elismerte a Dominellóval való kapcsolatot.

Az ügyész Agnellire az eltiltás mellett pénzbüntetés kiszabását kérte, valamint a Juventust zárt kapus összecsapásokkal sújtaná.

Pecoraro továbbá a „zebrák” vezetőségének további három tagjára (Alessandro D'Angelóra, Stefano Merullára és Francesco Calvóra) is eltiltást kért, akik állítólag szintén tudtak a háttérben zajló dolgokról.

A szövetségnek tíz napja van dönteni az ügyben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

HIRDETÉS
HIRDETÉS