HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.19 11:26 Frissítve: 2018.08.19 12:01

Juventus: Allegrit teljesen lenyűgözte CR beilleszkedése

Massimiliano Allegri, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus vezetőedzője úgy véli, csapatának „szüksége volt az emlékeztetőre”.

HIRDETÉS

 

Allegrinek (balra) tetszett Ronaldo az első olasz bajnokiján (Fotó: AFP)

Mint ismert, a Juventust első bajnokiján (és egyben Cristiano Ronaldo első tétmeccsén a gárda színeiben) majdnem megtréfálta a Chievo – a „zebrák” fordulatos meccsen, nagy nehézségek árán, egy hosszabbításban esett góllal győzték le 3–2-re ellenfelüket.

A találkozó után Massimiliano Allegri elmondta, jókor jött az emlékeztető a csapatának.

„Egy kicsit elaludtunk hátul, miután az előny tudatában csökkentettük a tempót. Azt hittük, hogy már a tarsolyunkban van a három pont. Nagyszerű győzelem volt ez, és szükségünk volt arra, hogy rögtön az elején kapjunk egy kis emlékeztetőt, hogy az olasz élvonalban nincsenek könnyű összecsapások és egyáltalán nem vehetünk biztosra semmit.”

Az olasz szakember beszélt Cristiano Ronaldo bemutatkozásáról is.

„Ami erőnlétileg illeti, nagyon jól bírta. Csak hét napja készül velünk, jól teljesített. Kár, hogy nem tudott gólt szerezni. Több kísérlete is volt, ám az ellenfél kapusa mindegyiket védte. Volt emellett több nagyszerű passza is, amelyet a középpályások nem tudtak kihasználni. Teljesen lenyűgözött, ahogy beilleszkedett a csapatba, nagyon boldog volt az öltözőben, és igazából a lehetőségei is megvoltak. A meccsen az volt a probléma, hogy kiengedtünk, a fiúk elveszítették a koncentrációjukat, ezt pedig egész egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak a folytatásban.” 

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ
Chievo–Juventus 2–3
(Stepinski 38., Giaccherini 56. – 11-esből, ill. Khedira 3., Bonucci 75., Bernardeschi 93.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS