Juventus: A következő tíz évben a három legjobb egyikévé válik – Lanzafame

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 07:21
A Tuttomercatoweb aloldala, a tuttojuve.com telefonos interjút készített Davide Lanzafaméval, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd támadójával, aki a torinói együttesben kezdte a pályafutását. A 30 esztendős játékos főleg a „zebrákat” érintő kérdésekben mondta el a véleményét, de szót ejtett a magyarországi életéről is.

„Fantasztikus élmény Budapesten élni – kezdte Lanzafame, aki a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 15 gólnál jár. – Nagyszerű embereket ismertem meg, az igazat megvallva a második gyerekkoromat élem. Napról napra egyre inkább megerősödik bennem, hogy jó döntés volt Kispesten újraindítani a pályafutásomat, de magammal hoztam azt a játékkultúrát, ami a Juventus ifjúsági csapataiban rám ragadt.”„Fantasztikus élmény Budapesten élni – kezdte Lanzafame, aki a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 15 gólnál jár. – Nagyszerű embereket ismertem meg, az igazat megvallva a második gyerekkoromat élem. Napról napra egyre inkább megerősödik bennem, hogy jó döntés volt Kispesten újraindítani a pályafutásomat, de magammal hoztam azt a játékkultúrát, ami a Juventus ifjúsági csapataiban rám ragadt.”

A 30 esztendős támadó ezt követően az olasz futballt érintő kérdésekre válaszolt. Először is arra, mit szól ahhoz, hogy Massimiliano Allegri szerkezetváltása miatt Paulo Dybala kiszorult a Juventus kezdőcsapatából.

„A sajtó nyilván megírja ezeket a híreket, ám az azért megmosolyogtató, hogy Dybala esetében krízisről beszélnek. Paulo olyan futballista, aki »színezi« a játékot, az emberek azért mennek ki a stadionba, hogy megcsodálják őt. A következő tíz évben a világ három legjobb játékosának egyikévé válik” – vélekedett a Budapest Honvéd támadója, aki természetesen Magyarországról is figyelemmel kíséri az olasz labdarúgás történéseit.

„Rendszeresen nyomon követem a korábbi csapataim eredményeit, és szurkolok is nekik– mondta Lanzafame, aki a Barit, a Parmát és a Perugiát külön kiemelte. – Azáltal, hogy az Inter, a Roma, a Lazio és a Napoli visszakerült az élcsoportba, a Serie A végre ismét versenyképesebbé vált. Mint mindig, most is mindenki a Juventust szeretné legyőzni, amely kissé meggyengült (Leonardo) Bonucci távozásával, aki (Andrea) Barzaglival és (Giorgio) Chiellinivel kiegészülve szinte áthatolhatatlan falat képezett.”

Lanzafame úgy véli, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Juve biztosan kiejti a Tottenhamet, bár nem árt óvatosnak lenni egy olyan gárdával, amely Christian Eriksent, Dele Allit és Harry Kane-t is a soraiban tudja.

„A Juventus évét kilenc és felesre értékelem, ami tízes lenne, ha megnyerte volna a BL-t, de így is emberfeletti volt az együttes teljesítménye. A legjobb játékos? (Gianluigi) Buffont mondanám, mert továbbra is olyan szintet képvisel, ami az ő korában szinte lehetetlen” – zárta mondandóját Lanzafame, akit szeptemberben a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán megválasztottak a 2016–2017-es idény legjobb mezőnyjátékosának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik