Juve: megegyeztek a kiszemelt edzővel, 7 millióért jöhet, de...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 07:50
null
Sarri egyre közelebb a Juvéhoz (Fotó: goal.com)
A Goal péntek esti híre szerint a Chelsea szakvezetője, Maurizio Sarri megállapodott a Juventusszal abban, milyen feltételekkel vállalná el a torinóiak irányítását, ezért az edző ügynöke már találkozott is a Chelsea képviselőivel, hogy élő szerződése ellenére engedjék el az olasz szakembert Torinóba, ahol az öt év után távozó Massimiliano Allegri helyét veheti át.

 

A Goal híre szerint Maurizio Sarri megállapodott a Juventusszal, hogy az új szezonban ő veszi át a csapat irányítását. Ahhoz azonban, hogy alá is írhasson a torinóiakhoz, még szükség van a Chelsea jóváhagyására is, hiszen a londoniakhoz élő szerződés köti a szakembert, aki szerdán Európa-ligát nyert a kékekkel (a Premier League-ben pedig bronzérmes lett irányításával az együttes). Ezért Sarri ügynöke, Fali Ramadani pénteken találkozott a Chelsea menedzsmentjével, és tájékoztatta a vezetőket a Juventus ajánlatáról, valamint Sarri távozási szándékáról.

A 60 éves Sarri a jövőjét illető döntéssel szerette volna megvárni a szezon végét, tekintettel az Európa-liga döntőjére is, de a hírek szerint évi hétmillió euróról szóló ajánlatot kapott a Juvétól, amin nem sokáig gondolkodott.

A Chelsea azonban néhány nap türelmet kért Ramadanitól a válaszra, minden bizonnyal azért, mert szeretnének felkészülni a tavaly nyáron érkező olasz pótlására, mielőtt zöld utat adnak neki a távozáshoz.

A Goal egy szakembert említ meg a szóba jöhető utódok között – a klub legendás játékosát, Frank Lampardot, aki a másodosztályú Derby County menedzsere, és nemrég elbukott csapatával a Premier League-be jutásért rendezett osztályozón az Aston Villával szemben. Az azonban nem derül ki, hogy történt-e már bármilyen kapcsolatfelvétel Lamparddal, van-e realitása annak, hogy Sarri távozása esetén ő vegye át a Chelsea irányítását.

A Football Italia azt is hozzáteszi a történethez, hogy Sarri londoni szerződésében szerepel egy hatmillió eurós lelépési záradék, de miután az olasz jó kapcsolatot ápol a Chelsea vezetőségével, elképzelhető, hogy ettől az összegtől eltekintenek az angol klubnál. Sarri a Chelsea előtt a Napolit irányította 2015 és 2018 között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik