Juve: magyarok díjazták Buffont, személyesen vette át a trófeát

Vágólapra másolva!
2018.03.11. 19:29
A Juventus magyar szurkolói klubjánál évek óta megválasztják a torinói klub legjobb játékosát – a díjat ezúttal Gianluigi Buffon nyerte, aki személyesen vette át az elismerést a csoport alapítóitól.


 


„2010 óta választjuk meg az év Juve-játékosát. Mára olyan focisták is beálltak a voksolók sorába, mint Gera Zoltán, Dibusz Dénes vagy Jova Levente” – fogalmazott a Borsnak a Juventus Club Hungary egyik alapítója, Kamanczi Patrik.

 

Kamanczi, és a szurkolói csoport másik vezetője, Kovács Tibor a Juventus Tottenham elleni BL-nyolcaddöntőjének napján, Londonban adta át a díjat a legendás kapusnak.

„Foglaltunk egy szobát Londonban – folytatta Kamanczi. – Próbáltunk lehetőséget találni, hogy átadjuk az aranylabdát, de sikertelenül. Aztán a Spurs elleni meccs napján megláttuk a klub alelnökét, Pavel Nedvedet, és odamentünk hozzá. Elmagyaráztam, miről van szó, és szerettem volna megkérni, adja át Buffonnak a díjat. De közölte, inkább felhívja telefonon.”

Mint kiderült, a cseh klubikon azonnal összehozta a találkozót a 40 éves kapussal, aki így személyesen vette át a trófeát.

„Mivel korábban, amikor először megnyerte az aranylabdánkat, már találkoztunk, meglátta a trófeát, és rögtön tudta, miről van szó – mondta Kovács Tibor a díjazott Buffonról. – Nagyon emberséges volt. Elmondtuk neki, hogy a nyolc év alatt ő az egyetlen, aki duplázni tudott a szavazásunkon. Nagyon örült a díjnak, még ennyi trófea megnyerése után is.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik