Juve: Higuaín elárulta, majdnem visszavonult a vb-döntő után

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 11:14
null
Higuaín óriási csalódásként élte meg az elbukott vb-döntőt (Fotó: AFP)
A Marca beszélgetett az argentin válogatott csatárral, Gonzalo Higuaínnal, aki elárulta, a 2014-es világbajnokság után majdnem visszavonult a labdarúgástól.

„Már bánom, hogy bezárkóztam, és nem mentem sehová, mert féltem, hogy az emberek mit mondanak” – mondta Higuaín, aki a 2014-es vb-döntőben óriási gólhelyzetet puskázott el Németország ellen (videó ITT – 0:20-tól). Mint ismert, ez sokba került neki és csapatának, hiszen a németek végül felmúlták Argentínát a fináléban.

„Sokan felhozzák a pénzt, amit keresünk, de pénzért nem lehet barátokat vásárolni. A karácsonyt rendszerint más és más emberekkel töltöm. Ha látni szeretném édesanyámat, tizenöt órát kell repülnie. Nyilván ki tudom fizetni a jegy árát, de nem olyan, mintha itt lakna tőlem tíz percre. Az emberek nem látják ezeket a dolgokat, csak az érdekli őket, hogy a kapuba juttasd a labdát, mert ezért fizetnek.”

„Játszottam már a legnagyszerűbb ligákban, a legjobb csapatokban, három világbajnokságon és a Copa Américán is. Ötéves koromban ennek még a tíz százalékáról sem álmodoztam, mégis sikerült. Miért kellene aggódnom az emberek véleménye miatt? Amikor kezdtem ezt megérteni, egyre többet mentem ki az utcára.”

„Nem könnyű, amikor azt mondják neked, hogy már nem vagy jó játékos, kudarcot vallottál, képtelen vagy focizni. Fájdalmas. Igaz, hogy nem értük el a célunkat, de hogy kudarc lett volna… Három döntő azért nem kudarc. Bárki, aki arról álmodozott, hogy futballista lesz, de végül nem lett az, szintén kudarcot vallott? Nagy szó ez, de persze aki ezt mondja, az nyilván még sosem hibázott.”

„Hirtelen jött a lehetőség, gólra kellett volna váltanom, de sajnos nem sikerült. Kipróbáltam az első dolgot, ami az eszembe jutott. Nem tudom, hogy most ugyanígy cselekednék-e. A kapunak háttal jutottam labdához, egy távolabb álló ellenféltől került hozzám a labda, és amint megfordultam, előttem volt a kapu. Könnyebbnek tűnhet, mint amilyen valójában volt.”

„Abba akartam hagyni a játékot, de édesanyám meggyőzött a folytatásról. Ha csak rajtam múlt volna, visszavonulok. Szeretem a focit, de édesanyámat még jobban. Azt mondta, nem engedné, hogy miatta lemondjak arról, amit szeretek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik