Inter: Sztankovics búcsút int élete legszebb éveinek és a klubnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 17:17
null
Sztankovics legeredményesebb éveit az Internél töltötte (Fotó: Reuters)
Az Internazionale hivatalos honlapján közzétett nyílt levélben köszönt el a milánói fekete-kékek szurkolóitól a távozó Dejan Sztankovics.

A 34 éves, 102-szeres szerb válogatott középpályás 2004-ben került az Interbe a Laziótól, 231 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a milánóiak színeiben. Öt bajnoki cím (ebből egy utólag megítélt), négy kupagyőzelem, négy Olasz Szuperkupa-győzelem, klubvilágbajnoki cím és – legnagyobb sikerként – BL-győzelem részese volt az Interrel.

„Az elmúlt évtizedben életem legszebb éveit éltem át, emberként és futballistaként is kiteljesedtem (...) Könny szökik a szemembe, ha arra gondolok, hogy többé nem húzom magamra az Inter mezét – mindig is őszinte ember voltam, a könnyeim is őszinték. De eljött a pillanat, amikor váltanom kell" – írta Sztankovics.

Az Internek persze nem csak távozói vannak: a visszatérő Marco Andreolli 2017-ig, a Napolitól érkező Hugo Campagnaro pedig 2015-ig szóló szerződést írt alá. A román Denis Alibecet a klub kölcsönadja a Bolognának, amely megkapja a lehetőséget a légiós játékjogának felének megszerzésére is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik