Inter: Conte és a játékosok nem kérnek a fizetéscsökkentésből

Vágólapra másolva!
2021.05.09. 09:41
null
Nem éppen így fogadták az elnöki kérést… (Fotó: AFP)
A Serie A új bajnokánál, az Internazionalénál nem fenékig tejföl az élet a Scudetto ellenére sem, ugyanis a klub elnöke, Steven Csang a gazdasági válságra hivatkozva kicsit csökkentené a fizetéseket és az egyéb juttatásokat a következő idényre.

 

Csang az összes játékost és az edzői, vezetői stáb összes tagját arra kérte, hogy mondjon le körülbelül egyhavi bérének megfelelő összegről és a bajnoki bónuszáról a következő szezonban. A Corriere dello Sport értesülései szerint a játékosok mindegyike visszautasította ezt, néhányan kifejezetten dühösen reagáltak. Antonio Conte vezetőedző és két főnöke, Beppe Marotta és Piero Ausilio sem fogadta el az ajánlatot, sőt meglebegtették távozásuk lehetőségét is.

Conte és a két igazgató szerződése egyaránt 2022 nyaráig szól, az Inter fő tulajdonosa, a kínai Szuning új befektetőket keres, és átalakítja a klub finanszírozásának a rendszerét.

„A bevételek hetven-nyolcvan százaléka a bérekre megy el, így minden vállalat közel lenne a csődhöz” – ismerte el Marotta, aki elárulta, hogy a jövő héten Csang, a tulajdonos képviselői és a játékosok leülnek egymással megtárgyalni a klub anyagi helyzetét.

Az Inter éves bérkerete jelenleg valamivel több mint 150 millió euró (átszámítva több mint 54 milliárd forint).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik