Inter: „A Juventus nagy rivális, szinte mindenki veszített már ellene"

Vágólapra másolva!
2017.12.09. 17:55
Ma este az Internazionalét fogadja a Juventus az olasz futballtörténelem egyik, ha nem a legnagyobb (múltú) összecsapásán, a Derby d'Italián. A meccset megelőzően a vendégek edzője, Luciano Spalletti vázolta fel az esélyeket.

A két együttes közül jelenleg az Inter áll előkelőbb helyen a tabellán, ami a milánóiak esetében ezúttal azt jelenti, hogy vezetik a bajnoki pontvadászatot. A harmadik helyezett Juventus hátránya viszont mindössze két pont, így ha hazai győzelem születik szombat este, riválisuk elé kerülnek a „zebrák".Inter áll előkelőbb helyen a tabellán, ami a milánóiak esetében ezúttal azt jelenti, hogy vezetik a bajnoki pontvadászatot. A harmadik helyezett Juventus hátránya viszont mindössze két pont, így ha hazai győzelem születik szombat este, riválisuk elé kerülnek a „zebrák".

Természetesen a vendégek edzője, Luciano Spalletti számára is különleges ez a csata, de az olasz szakember leszögezte: nem akármiért utaznak Torinóba.

„Nagy történelme van ennek a találkozónak, ahogyan az érzések is különlegesek a rajongók, valamint a két klub számára – mondta Spalletti. – Ez azt jelenti, hogy az eredmény egyedülálló lesz, bármelyikünk is szerzi meg a három pontot. Viszont úgy kell Torinóba mennünk, hogy a lehető legjobb eredménnyel jöhessünk haza."

„A Juventus mindenki számára nagy rivális, hiszen szinte mindannyian veszítettünk már ellene. Nem szabad elbíznunk magunkat a tabellán elfoglalt helyezéseket látva, hiszen nem az ellen a csapat ellen játszunk, amelyik csak a harmadik helyen áll, hanem az ellen, amelyik megnyerte a bajnokságot az elmúlt hat szezonban" – szögezte le a vendégek vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik