Gervinho tényleg a Fortune gyermeke, a kis Fáraó váltja Rómában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 21:31
null
Kínában kinyitották a pénztárcát, Gervinho elköltözik Rómából (Fotó: AFP)
Itt az új év, ismét soha nem látott bőséggel röpködnek a mínuszok – bankszámláinkon. Szerencsre a topligás futballcsapatok zöme talál forrásokat az erősítésekre, így hosszú, forró, átigazolási hírektől terhes január vár a szurkolókra. Téli transzfersorozatunk negyedik körét is az angliai eseményekkel kezdtük, és az olaszországiakkal folytatjuk.

Mégpedig Rómában, Firenzében és Nápolyban nézünk körül, sajnos csak virtuálisan. Az örök városban az örökké éhes „farkasok” folytatják menetrendszerű téli transzferforgójukat, kedd estig huszonegy ügylettel. A legérdekesebb az elmúlt napokban egyértelműen Gervinho elengedése volt: az elefántcsontparti kontraktus-diktátorért a kínai Hopej China Fortune képes volt 15 millió eurót fizetni – s ahogyan a játékost és ügynökét ismerjük, egy saját légitársaságot, tengerparti villát szökőkúttal és Willy delfinnel, toronyőrt láncostól, évi hét szűz lányt és hét szűz fiút követeltek.

A jelek szerint kaptak is, így aztán Gervinho tényleg Soldiers of Fortune lett…

A vételár még hárommillióval emelkedhet, a támadó évi 6-8 millió eurót keres majd.

Ashley Cole régóta időszerű menesztésével felszabadult egy aláírási pénznyi bér – az új mester, Luciano Spalletti valóságos szerelmes üzenetekkel bombázta, és nem is sikertelenül, a Milan támadóját, Stephan El Shaarawyt, aki kölcsönbe érkezett Milánóból, 12.9 milliós nyári vételi opcióval.

Lucas Digne bejelentette, hogy szívesen maradna, de a Zenit olasz védője, Spalletti egykori tanítványa, Domenico Criscito is kijelentette, oda lenne az örömtől, ha átigazolná az AS ROMA.

Olasz lapok szerint a genovai Diego Perotti csak arra várt a pakolással, hogy „végre” távozzon Gervinho (B-terve a Sunderland-szélső Jeremain Lens, de a fiatal argentin középcsatárt, a riveres Lucas Boyét is hírbe hozták a klubbal), miközben Seydou Doumbiáért is kerül némi pénz a kasszába a Swansea, Aston Villa, Fenerbahce hármas valamelyikétől. Lesz kire költeni a bevételt, mert Spalletti, a tar falkavezér nem kertelt: két védőt akar venni még a héten.

Criscito előtt esélyes erre az 1988-as születésű Francesco Acerbi, a Sassuolo játékosa, de az interes Juan Jesus, a londoni Angelo Ogbonna, a marseille-i Rolando és a brémai Jannik Vestergaard is téma mostanában Rómában; s már Gianluca di Marzio előtt sem titok, hogy Martín Cáceres ügyében találkoznak a római és a torinói illetékesek.

Túl nagy falatnak tűnik ellenben a madridi Nacho és a müncheni Holger Badstuber, inkább tennénk a zenites középső és jobb oldali védőre, a portugál Netóra, akiért csak négymilliót kérnek állítólag az oroszok. Felmerült még: Piotr Zielinski (Udinese kölcsönként Empoli), Samuel Umtiti (Lyon) és Lorenzo Tonelli (Empoli).

Az Internacional kapusa, Alisson elismerte, hogy tárgyalgat a Romával, de inkább a nyáron számítunk érkezésére, igaz, Wojciech Szczesny egy újabb évre maradhat az AS-nél; Gerson pedig talán inkább visszamegy kölcsönbe a Fluminenséhez, mintsem hogy a Frosinonéhez kerüljön a tavaszi idényre.

Az As szerint a Barcelona elvinné akár már a télen is Alessandro Florenzit és Miralem Pjanicot, a bosnyákot utóbbit a Real Madrid is nézegeti – őt alkalomadtán vagy Madridból pótolnák az atléticós Óliver Torresszel, vagy Bresciából, Iszmail H'Maidattal.

Ha nem fáradtak bele a hírtengerbe, nézzünk körül a LAZIÓNÁL, amelyhez egy magyar védő sem érkezett, csak egy szerb, Milan Bisevac, a brazil szűrő, Ronaldo Pompeu meg jött és ment is. Lassan haladtak a tárgyalások a nagy kiszemeltekkel (Graziano Pelle – Southampton, Fernando Tissone – Málaga, Ante Budimir – St. Pauli/Crotone, Mërgim Mavraj – 1. FC Köln, Mirko Valdifiori – Napoli, Lovre Kalinic – Hajduk Split), az Atalanta védője, Boukary Dramé ellenben bármikor aláírhat. B-terv itt a lyoni Bakary Koné.

Jó hír a „sasos” drukkereknek, hogy maradt Felipe Anderson, még ha Eddy Onazit el is viszi minden bizonnyal a Newcastle vagy a Swansea.

A kék színen és a Pelle iránti vonzalmakon kívül összeköti a Laziót és a NAPOLIT a frissiben kirobbanó adóbotrány, miközben a déliek még a fővárosiaknál is kevesebbet mocorogtak, miközben Henrique, Juan Camilo Zúniga és Ignacio Fideleff is távozott.

Maurizio Sarri mester főleg a középpálya tengelyét szeretné megerősíteni, az új Paul Pogba, Riechedly Bazoer (Ajax), Moussa Sissoko, Julian Weigl, André Gomes, Héctor Herrera, Giannelli Imbula és Christoph Kramer (érte 16 millió eurót kínáltak a Leverkusennek az olaszok) voltak a fő kiszemeltek, a védelembe a jobbhátvéd Florent Hadergjonaj (Young Boys) érkezhet.

A sajtó szerint az empolis középső védő, Federico Barba már több kiszemeltnél, a volt Sarri-tanítvány négy-ötmillióba kerülhet. Az Atalanta már korábban bejelentette, hogy a középpályás Alberto Grassi a Nápolyban folytatja, tízmillió euró körüli összegért, ugyanonnan a holland Marten de Roon is érkezhet a hírek szerint – nagy kérdés, hogy Grassi érkezése befolyásolja-e a fenti, nevesebb játékosok sorsát. Szerintünk igen, főleg úgy, hogy olcsóbb négymillióért végleg megvenni a Chelsea-től kölcsönkapott Nathaniel Chalobah-t.

Az Arsenal vitte volna ugyanis Jorginhót, de kosarat kapott, Manolo Gabbiadiniért a Swansea, a Dortmund és a 25 millió eurót hiába kínálgató Wolfsburg áll sorban, előbbi klub vinné Jonathan de Guzmánt is. A középpálya tengelyébe egyébként már szerzett a télen egy játékost a klub, a korábbi francia U18-as válogatott Eddy Gnahorét, azonban őt azonnal kölcsön is adták.

A FIORENTINA volt az egyik legaktívabb az élcsapatok között, ugyanis a lilákhoz nem kevesebb, mint három olyan új játékos érkezett, aki alapemberi szerepkörre tör: az uruguayi szűrő, Andrés Schetino ugyan a jövő embere, ezért adták gyorsan kölcsön, de a Barcelonától egy időre elkért szélső, Cristian Tello, a hasonló cipőben járó rutinos arg középpályás, Tino Costa, valamit honfitársa, a 2.1 millióért végleg megvett Mauro Zárate mind azonnali erősítésként érkezett.

Utóbbi személyében minden bizonnyal utolsó nagy lehetőségéhez érkezett a népes Zárate-família, Mauro bátyjai közül ügynöke, Sergio (Nürnberg, Ancona, Vélez), Rolando (Real Madrid, Vélez, River Plate) és Ariel (Málaga, Vélez) már mind visszavonult. Egy kis érdekesség: utóbbi kivételével mindannyian magukra húzhatták a címeres mezt.

Neves őssel bír Enrique Báez is, atyja Bécsben és a Talleresben légióskodott, 1987-ben Copa Américát nyert, a sarj most kölcsönbe a Livornóhoz került, míg az örökké „sérüléséből épülgető” örök fiatal és örök tehetség Giuseppe Rossi a Levantéhez. Rossi ebben az idényben 11 bajnokin egyetlen egyszer sem talált a kapuba, szerződése Firenzében 2017 nyaráig szól, de a spanyolok vételi opciót kaptak.

Ha feleannyi tehetség szorult belé, mint apjába, akkor is klasszis lesz a kis Hagi, Ianis, aki atyja szerint hamarosan készen áll az első csapatra, míg a középső középpályás Luca Cigarini mellett a fentiek közül Pelle, De Roon és Neto neve is felmerült a „liláknál”, akik a csatársort a PAOK-os Róbert Makkal vagy Sztevan Joveticcsel, esetleg Fabio Quagliarellával erősítenék, a védelmet meg a Johan Benaluan (Leicester), Milan Vilotics (Young Boys), Lisandro López (Benfica), Emanuel Mammana (River Plate) kvartett erre kapható tagjával.

A néhány brazíliai tehetséget is szemmel tartó Paulo Sousa elengedheti kölcsönbe a télen a nemrégiben vett Mario Suárezt, akiért a Marseille után a Watford is érdeklődik, Federico Bernardeschit a Juventus vinné (talán majd inkább a nyáron), Khouma Babacart a Crystal Palace és a Sunderland monitorozza.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2016 TELE

JUVENTUS
Érkezett:
Rolando Mandragora (Genoa, 6.000.000 euró)
Kölcsönből vissza: Gregorio Luperini (Pro Vercelli), Zoran Josipovic (Lugano), Albert Roussos (Cercle Bruges), Pol García (Como)
Alessandro Degrassi (Delta Rovigo)
Távozott: Alessandro Degrassi (Gubbio, ingyen)
Kölcsönbe: Gregorio Luperini (Pontedera), Zoran Josipovic (Aarau), Mattia Vitale (Virtus Lanciano), Rolando Mandragora (Pescara), Albert Roussos (Panthrakikosz), Pol García (Crotone)

AS ROMA
Érkezett:
Gerson (Fluminense, 16.000.000), Iago Falqué (Genoa, 7.000.000)
Kölcsönbe: Stephan El Shaarawy (Milan, 1.400.000)
Kölcsönből vissza: Daniele Verde (Frosinone), Giammario Piscitella (Pistoiese), Seydou Doumbia (CSZKA Moszkva), Arturo Calabresi (Livorno), Stefano Pettinari (Vicenza), Tomas Vestenicky (Modena), Francesco Di Mariano (Ancona)
Távozott: Alexis Ferrante (Imolese, i.), Ashley Cole (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:Juan Iturbe (Bournemouth, kölcsönbe, 1.200.000), Nemanja Radonjics (Csukaricski), Giammario Piscitella (Bassano), Daniele Verde (Pescara), Arturo Calabresi (Brescia), Stefano Pettinari (Como), Francesco Di Mariano (Monopoli), Gervinho (China Fortun, 15.000.00015.000.000)

LAZIO
Érkezett:
Milan Bisevac (Lyon, ingyen), Ronaldo Pompeu (Empoli)
Kölcsönből vissza: Luca Crecco (Virtus Lanciano), Joseph Marie Minala (Latina), Mamadou Tounkara (Crotone), Antonio Rozzi (Virtus Lanciano)
Távozott:
Kölcsönbe: Luca Crecco (Modena), Joseph Marie Minala (Bari), Ronaldo Pompeu (Salernitana), Franjo Prce (Salernitana), Christopher Oikonomidis (Salernitana), Antonio Rozzi (Siena)

FIORENTINA
Érkezett: Mauro Zárate (West Ham, 2.100.000), Andrés Schetino (Fénix, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Bacci (Pisa), Nicolo Fazzi (Virtus Entrella)
Kölcsönbe: Cristian Tello (Barcelona), Tino Costa (Szpartak Moszkva, 500.000)
Távozott:
Kölcsönbe: Alessandro Bacci (Siena), Ante Rebic (Hellas Verona), Ricardo Bagadur (Salernitana), Andrés Schetino (Livorno), Giuseppe Rossi (Levante), Marko Bakics (Belenenses), Nicolo Fazzi (Crotone)

NAPOLI
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Joszip Radosevics (HNK Rijeka), Igor Lasicki (Maceratese)
Távozott: Ignacio Fideleff (Nacional), Henrique (Fluminense, 2.000.000)
Kölcsönbe: Felice Gaetano (Taranto), Igor Lasicki (Rimini)

GENOA
Érkezett:
Luca Rigoni (Palermo, 500.000), Sebastián Gorga (Nacional)
Kölcsönbe: Bruno Gomes (Internacional, 400.000), Suso (AS Milan), Alessio Cerci (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Rolando Mandragora (Pescara)
Távozott: Iago Falqué (AS Roma, 7.000.000), Rolando Mandragora (Juventus, 6.000.000)
Kölcsönbe: Samir Ujkani (Latina), Serge Gakpé (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Diogo Figueiras (Sevilla), Tino Costa (Szpartak Moszkva)

SAMPDORIA
Érkezett:
Ricardo Álvarez (Sunderland, i.)
Kölcsönből vissza: Andrea Magrassi (Olhanense)
Kölcsönbe: Dodo (Sampdoria)
Távozott:
Andrea Magrassi (Mestre), Edoardo Oneto (Real Oviedo B)
Kölcsönbe: Federico Bonazzoli (Virtus Lanciano)

INTERNAZIONALE
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Álvaro Pereira (Estudiantes), Giuseppe Maiorano (Ancona), Francesco Forte (Cremonese)
Távozott: Álvaro Pereira (Estudiantes, 3.700.000), Bocar Djumo (International Leipzig, i.), Nemanja Vidics (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Vincenzo Tommasone (Paganese), Giuseppe Maiorano (Lupa Castelli), Fabio Eguelfi (Cremonese), Francesco Forte (Teramo), Dodo (Sampdoria), Evans Kondogbia (Jumilla)

FC TORINO
Érkezett:
Vaszil Prijma (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Ciro Immobile (Dortmund, 850.000)
Kölcsönből vissza: Sergiu Suciu (Lecce), Maurice Gomis (Delta Rovigo), Kevin Bonifazi (Benevento), Facundo Lescano (Melfi), Abou Diop (Lecce)
Távozott:
Kölcsönbe: Sergiu Suciu (Cremonese), Kevin Bonifazi (Casertana), Facundo Lescano (Monopoli), Abou Diop (Juve Stabia)

AC MILAN
Érkezett:
Kevin-Prince Boateng (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Alessandro Mastalli (Lugano), Matteo Pessina (Lecce), Andrea Petagna (Ascoli), Stephan El Shaarawy (Monaco)
Távozott: Andrea Petagna (Atalanta, 1.000.000)
Kölcsönbe: Suso (Genoa), Matteo Pessina (Catania), Stephan El Shaarawy (AS Roma, 1.400.000)
Kölcsönből vissza: Alessio Cerci (Atlético Madrid)

PALERMO
Érkezett:
Manuel Arteaga (Zulia, 800.000), Thiago Cionek (Modena, 350.000), Balogh Norbert (Debrecen, 2.200.000)
Kölcsönbe: Bryan Cristante (Benfica)
Távozott: Luca Rigoni (Genoa, 500.000), Fabio Daprela (Carpi, i.)

SASSUOLO
Érkezett: Stefano Sensi (Cesena, 5.000.000), Marcello Trotta (Avellino, 2.800.000)
Távozott:
Sergio Floccari (Bologna, 500.000)
Kölcsönbe: Stefano Sensi (Cesena), Leonardo Fontanesi (Cesena)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Urby Emanuelson (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Simone Calvano (Teramo)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Fiorentina), Samir (Udinese)
Távozott: Rafael Márquez (Atlas Guadalajara, 250.000), Matuzalém (Miami, ingyen)
Kölcsönbe: Mattia Spezzani (Ischia), Simone Calvano (Tuttocuoio), Riccardo Ravasi (Pro Patria)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Nicolás Spolli (Carpi, ingyen)

Kölcsönből vissza: Alessandro Sbaffo (Como), Isaac Ntow (Como), Matteo Messetti (Reggiana), Raffaele Pucino (Virtus Lanciano), Oliver Posarelli (Villafranca), Ali Sowe (Modena), Nicola Bellomo (Ascoli)
Távozott: Alessandro Sbaffo (Avellino), Matteo Messetti (szerződését felbontották), Anders Christiansen (Malmö)
Kölcsönbe: Raffaele Pucino (Avellino, kv.), Ali Sowe (Lecce), Nicola Bellomo (Vicenza)

EMPOLI
Érkezett:

Távozott:
Ronaldo Pompeu (Lazio)
Kölcsönbe: Ludovico Gargiulo (Pistoiese)

UDINESE
Érkezett:
Samir (Flamengo, 4.000.000), Gaspar Íniguez (Granada, 1.200.000)
Kölcsönbe:Zdravko Kuzmanovics (FC Basel)
Kölcsönből vissza: Matías Campos (Arsenal de Sarandí), Pablo Armero (Flamengo), Melker Hallberg (Valerenga), Manuel Puntar (Martina Franca), Nico López (Granada)
Távozott:
Kölcsönbe: Samir (Granada), Melker Hallberg (Hammarby), Marquinho (al-Ahli Dzsidda), Emanuel Insúa (Newell's), Wojciech Pawlowski (Rozwoj Katowice), Samir (Hellas Verona), Lucas Evangelista (Panathinaikosz)

ATALANTA
Érkezett:
Berat Djimsiti (FC Zürich, i.), Remo Freuler (Luzern, 1.500.000), Andrea Petagna (Milan, 1.000.000)
Kölcsönbe: Alessandro Diamanti (Kuangcsu), Serge Gakpé (Genoa)
Kölcsönből vissza: Luca Zanotti (Melfi), Richmond Boakye (Roda), Nadir Minotti (Como), Valerio Nava (Ascoli), Michele Morelli (Grumellese)
Távozott: Maxi Moralez (Club León, 5.000.0000), Luca Zanotti (Pro Patria)
Kölcsönbe: Emanuele Suagher (Carpi), Valerio Nava (Cittadella), Andrea Petagna (Ascoli)

BOLOGNA
Érkezett: Nico Pulzetti (Spezia), Sergio Floccari (Sassuolo, 500.000)
Kölcsönbe: Camilo Zúniga (Napoli)
Kölcsönből vissza: Ruben Palomeque (Paganese)
Luca Camorani (Francavilla)

Távozott: Riccardo Benatti (Castelvetro, i.)
Kölcsönbe: Marco Crimi (Carpi), Ruben Palomeque (Lucchese), Luca Ceccarelli (Salernitana), Matteo Mancosu (Carpi)
Luca Camorani (Otranto)

CARPI
Érkezett:
Fabio Daprela (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Marco Crimi (Bologna), Emanuele Suagher (Atalanta), Stefano Sabelli (Bari, 300.000)
Kölcsönből vissza: Nicolo Sperotto (Arezzo)
Távozott: Luca Cognigni (Ancona), Kamil Wilczek (Bröndby, 225.000), Nicolás Spolli (Chievo Verona, ingyen)
Kölcsönbe: Nicolo Sperotto (Alessandria)
Kölcsönből vissza: Wallace (Chelsea), Gaspar Ínguez (Granada)

FROSINONE
Érkezett:
Oliver Kragl (Ried, 400.000), Arlind Ajeti (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Victor De Lucia (Latina)
Alessio Proietti (Poggibonsi)
Távozott: Alessio Proietti (Isola Liri)
Kölcsönbe: Victor De Lucia (Taranto)
Kölcsönből vissza: Daniele Verde (AS Roma), Nicolás Castillo (FC Bruges)

Pirossal szedtük a legfontosabb érkezőket, vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásait.

Lezárva január 27-én este.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik