FFT: A Zidane elleni védés? Igen, talán az volt a legfontosabb – Buffon

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 15:35
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában Gianluigi Buffon válaszolt az olvasók kérdéseire. Tényleg birkózott Balotellivel a 2012-es Eb-döntő után? Miért titkolta depresszióját? Úgy énekel karaokét is, ahogy a himnuszt? Érhet egy kapus 45 millió eurót? Melyik volt élete legnagyobb védése? Ezekre a kérdésekre is válaszolt az olasz kapuslegenda!

Ízelítő a nagyinterjúból: Ízelítő a nagyinterjúból:

– Kik voltak a gyerekkori példaképeid? És szerinted ki minden idők legjobb kapusa? (Fiona Makepeace, e-mail)
– Nagyon sok példaképem volt, de általában nem a szokásos nevek. Például N'Kono és csapattársa, Roger Milla. Nagyon szerettem azt a Kamerunt, Olaszország után ők álltak nálam a második helyen. A teniszért is rajongtam, és nagyon szerettem Ivan Lendlt, Stefan Edberget és Pat Raftert. És még sok más is akadt.

– Elképesztő összegért, negyvenöt millió euróért igazolt téged a Juventus. Mit szóltál, amikor meghallottad ezt a számot? Mit üzennél azoknak, akik szerint egy kapus nem ér meg ennyit? (Leon Adams, e-mail)
– Hatalmas megelégedéssel töltött el. Semmi bajom ezzel. Az akkori piacon úgy tekintettek rám, mint nagy értékű vagyontárgyra. A Juventus látta, hogyan védek, és valószínűleg azt mondta magában: „Bakker, ez egy akkora játékos, hogy kell nekünk”, és kifizettek értem egy ekkora összeget. Ha csak ötmilliót fizettek volna, és nem negyvenötöt, nyilván nem szól ekkorát. De a piac szabja meg az árat. A jó kapus elengedhetetlen része egy jó csapatnak, van annyira fontos, mint egy jó csatár. És néha van annyira drága is. Persze, ötmillióért is a Juventushoz igazoltam volna. Mondjuk a Parma ennek már nem annyira örült volna.

– Melyik a legkedvesebb védésed? Biztosan az az egykezes Zidane-nal szemben a 2006-os világbajnokság döntőjében. (Dominic Howe, Twitter)
– A legkedvesebb? Nos, hm... A Zidane elleni? Igen, talán az volt a legfontosabb, de nem vagyok benne biztos, hogy az volt a legnagyobb. Nem tudom. De igen, igaz, tényleg nagyon fontos volt az ott a döntőben.

– Könnyen tudtál a Juventusnál maradni, amikor a csapat visszakerült a Serie B-be? Mit szóltál azokhoz, akik távoztak, például Patrick Vieirához és Zlatan Ibrahimovichoz? Élvezted a másodosztályt? (Ollie, Twitter)
– (Nevet.) Persze, hogy könnyű volt, hiszen egy csomó bundapénzt kaptam! Csak viccelek, természetesen. Pont ellenkezőleg... Nem volt könnyű döntés, de ezt ott a szívemmel hoztam meg. Mások másként döntöttek. Ez teljesen rajtuk múlott. A döntések, amelyeket az életünkben meghozunk, nem mindig egyszerűek, de ezektől leszünk azok, akik. A másodosztály is tapasztalat volt, de vegyes érzelmekkel gondolok rá vissza. Azt nem mondanám, hogy élveztem, de különleges volt.

A Gianluigi Buffonnal készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik