„Férfias csata” vár a Juvéra – Contéval a kispadon

Vágólapra másolva!
2012.12.09. 14:14
null
Nemcsak a Palermo–Juve meccsen várható férfias csata (Fotó: Reuters, archív)
Némileg megléphet üldözőitől a Juventus az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a torinói együttes a 16. fordulóban a Palermo otthonában lép pályára, és győzelmével akár négypontosra növelheti előnyét, ugyanis a második Napoli a harmadik Interrel csap össze. A Juve előnye akkor lehet négy pont, ha az Inter nyer, vagy döntetlenre végződik a találkozó.

 

A Palermo–Juventus mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a szicíliaiak vezetőedzője, Gian Piero Gasperini nem jelent meg, helyette Pietro Lo Monaco ügyvezető nyilatkozott.

„A klub hozta ezt a döntést, nincs semmi probléma az edzővel – indokolta Gasperini távolmaradását Pietro Lo Monaco, majd a vasárnapi találkozóról beszélt. – Andrea Pirlo a Juventus kulcsembere, de az igazi fegyvere a csapatnak a harci szelleme. Kemény, férfias csata lesz, de mi minden helyzetből a legtöbbet akarjuk kihozni.”

A Juventusnál a nagy „visszatérő” Antonio Conte lesz: a tréner négy hónapos eltiltása lejárt, így a Palermo elleni találkozón már ismét ott ülhet a kispadon. Pavel Nedved, a torinói együttes korábbi kiválósága szerint ez nagy fegyvertény, ugyanis a csapat legnagyobb erőssége az edzője.

A Palermónál Fabrizio Miccoli eltiltása lejárt, így ott lehet a csapatban, a Juventusnál Sebastian Giovinco sárga lapok miatt nem léphet pályára, míg Simone Pepe továbbra is sérüléssel bajlódik. A két együttes örökmérlege az „Öreg Hölgy” felé billen: a „zebrák” tízszer nyertek Palermóban, ellenfelük csak hatszor.

A forduló rangadóján az Internazionale a Napolit fogadja. A vendégek a második helyen állnak a táblázaton, riválisuk két ponttal leszakadva mögöttük a harmadik pozíciót foglalja el. A milánói együttesnél a legfőbb téma a Wesley Sneijder-saga, a középpályás sorsa továbbra is a levegőben lóg. Az Európa-ligában egyik csapat sem remekelt az utolsó csoportkörben: a megfiatalított Inter 2–2-re végzett a Neftci Bakival, míg a nápolyiak kikaptak a PSV-től 3–1-re.

„A nagy csapatok ellen jobban megy a játék, ezek a megnyert meccsek erőt adnak nekünk. A kisebb együttesek ellen elveszített pontok nagyon bántóak, de tanultunk a vereségekből – nyilatkozta Andrea Stramaccioni. – Ha nem vigyázunk, a Napoli áldozatává válhatunk.”

Az Internél Antonio Cassano visszatér, ám Dejan Sztankovics, Joel Obi, Christian Chivu és Gaby Mudingayi is maródi, míg Walter Samuel eltiltott. A Napolinál Goran Pandev, Salvatore Aronica és Christian Maggio játéka kérdéses.

A bajnokságban vergődő AC Milan a Torinóhoz látogat. A milánóiak a hét közben kikaptak a BL-ben a Zenittől (1–0), míg vasárnapi ellenfelük a múlt héten elveszítette a városi derbit a Juventus ellen (3–0). Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője elmondta: jobban oda kell figyelniük a védekezésre, mivel túl sok gólt kapnak. Az együttes ebben az idényben 21 meccsen 25 gólt kapott.

Jó hír Allegri számára, hogy Ignazio Abate visszatérhet combsérüléséből, ám Riccardo Montolivo még sérült, ahogy Kevin Constant, Alexandre Pato, Daniele Bonera és Kevin-Prince Boateng is. Érdekesség, hogy legutóbb 2003-ban szerzett olasz játékos gólt a Milan színeiben a Torino otthonában (Filippo Inzaghi), azóta csak Clarence Seedorf, Alexandre Pato és Ronaldinho volt eredményes az AC Milan játékosaként.

OLASZORSZÁG, SERIE A
16. FORDULÓ
Pescara–Genoa 15.00
Siena–Catania 15.00
Cagliari–Chievo 15.00
Torino–Milan 15.00
Palermo–Juventus (tv: Sport Klub) 15.00
Internazionale–Napoli (tv: Sport Klub) 20.45

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik