Roma: Szczesny nem ilyen debütálásra számított…

Vágólapra másolva!
2015.08.01. 22:48
Utolsó előtti felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett az AS Roma, a „farkasok” 2–0-ra kaptak ki a portugál Sporting CP otthonában.

A nyári felkészülési időszakban már három találkozón túl van a Roma, 90 perc alatt azonban még egyetlen meccsét sem tudta megnyerni Rudi Garcia együttese – bár a „farkasok” a Real Madridot tizenegyesekkel legyőzték.

Az Arsenaltól kölcsönbe szerződtetett Wojciech Szczesny kisebb meglepetésre csak a kispadon kapott helyet az olaszoknál, a Roma a De Sanctis – Maicon, Manolasz, Castan, A. Cole – Paredes, De Rossi, Salih Ucan – Iturbe, Totti, Ljajics kezdőcsapattal állt fel.

A bordó mezesek vérbeli center hiányában nem találták a fogást a portugál együttesen, amely a fordulást követően a vezetést is magához ragadta Iszlam Szlimani közeli fejesével.

Ekkor már a szünetben beálló Szczesny őrizte a kaput, és bár a lengyel többször is nagyot védett, a 69. percre már kétgólosra növelte az előnyét a Sporting. A 21 esztendős Carlos Mané pöccintette a labdát a kapuba, miután az Arsenaltól érkező kapuvédő elé ütötte a labdát egy beadást követően.

A végén is zsákszámra dolgozták ki helyzeteiket a lisszaboniak, Szczesny azonban harmadszorra már nem engedte át a labdát a gólvonalon. Az eredmény ezt követően nem változott, de egy piros lap még villant: Mapou Yanga-Mbiwa csúszott be páros lábbal, a játékvezető pedig azonnal le is küldte a franciát.

A Roma az utolsó felkészülési találkozóján a Sevilla ellen lép pályára augusztus 14-én.

OLASZ CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Sporting CP (portugál)–Roma (olasz) 2–0
Marseille (francia)–Juventus (olasz) 2–0
Bayer Leverkusen (német)–Chievo Verona (olasz) 3–1
Hamburg (német)–Hellas Verona (olasz) 2–1
Rennes (francia)–Torino (olasz) 1–0
Udinese (olasz)–SC Bastia (francia) 2–3
Cagliari (olasz)–GFC Ajaccio (francia) 1–1

FRANCIA CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Augsburg (német)–Toulouse (francia) 5–0
Reims (francia)–Guingamp (francia) 2–0
Angers (francia)–Lorient (francia) 0–0
Braga (portugál)–Lille (francia) 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik