Conte: Nem vagyunk egeret kergető macskák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.06. 15:55
null
Vidal és a Juventus az Inter után a másik milánói nagyágyú, az AC Milan ellen küzd (Fotó: Reuters, archív)
Vasárnap 20.45-kor csap össze a Juventus és az AC Milan az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A). A torinóiaktól a milánóiakhoz igazoló Alessandro Matri számára pikáns mérkőzés lesz, ám a csatár jelezte: ha gólt szerez volt csapata ellen, nem marad el az ünneplés.

 

„Nem lep meg, hogy egyesek minden eszközt megragadnak a légkör rontására, a csapat megzavarására, ezt előre látni lehetett – magyarázta Antonio Conte, a Juve vezetőedzője. – Már másfél hónappal ezelőtt mondtam, hogy nagyon, de nagyon nehéz lesz megvédeni a bajnoki címünket, és lám, most talán csak én nem csodálkozom az előttünk álló akadályokon. A bajnokságban nyertünk öt meccset, az Interrel döntetlenre végeztünk, egyedül a rendkívüli formában lévő Roma van előttünk. A statisztikák azt jelzik, hogy Olaszországban minden ellenfelünknél kevesebbszer lőttek ellenünk kapura, mégis kaptunk négy gólt. A Bajnokok Ligájában több kapura rúgásunk volt, mint bárki másnak, beleértve a Real Madridot, mégis két döntetlennel állunk. A várható nehézségekkel tisztában voltunk, nem vagyunk egeret kergető macskák, ám vigyáznunk kell, nehogy végül mi legyünk az egerek.”

Egyelőre a Milan közelebb áll a szerepkörhöz, legalábbis a tabellán elfoglalt helyezését tekintve, hiszen igen messzire került az élbolytól. Vasárnap éppen Torinóban, a címvédővel játszik a csapat, és Massimiliano Allegri vezetőedző volt az első, aki sajtótájékoztatóján figyelmeztetett: hiba hullámvölgyet emlegetni a Juventusszal kapcsolatban, a csapat még mindig a legveretesebb Olaszországban.

„Hogy a Juve erősödött vagy gyengült az átigazolási időszakban, az a pályán derül ki – nyilatkozta a kérdésben talán leginkább illetékes futballista, a nyáron a torinóiaktól a Milanhoz igazoló Alessandro Matri. – Ami az én esetemet illeti, csak annyit mondhatok, ha a klub közli veled, hogy megfontolja az érted érkező esetleges ajánlatokat, azt jelenti, nem számít rád alapemberként. A Juvénak pénzre volt szüksége, Quagliarellának vagy nekem mennem kellett, kettőnk közül valószínűleg az döntött, melyikünkért érkezik hamarabb ajánlat. Hogy ünnepelek-e, ha gólt szerzek? Igen, nálam a gólöröm nem a tisztelet hiányát jelenti.”

Az már más kérdés, lesz-e alkalma igazolnia szavait, hiszen legutóbb május 8-án jegyzett gólt. Meg is kapta a magáét egykori csapattársaitól.

„Jó kapcsolatban maradtam néhány játékossal a Juventusnál, a meccsünk közeledtével számos szemtelen sms-t kaptam tőlük, amelyben a gólhiányom miatt húztak – így a támadó. – Az üzenetek vége mindig ugyanaz volt: »Ha eddig vártál a góllövéssel, még néhány napot húzzál ki, semmiképpen se vasárnap kezdd el!«”

OLASZORSZÁG, SERIE A
7. FORDULÓ

15.00: Catania–Genoa
15.00: Bologna–Verona
15.00: Samopdoria–Torino
15.00: Udinese–Cagliari
15.00: Napoli–Livorno (Tv: Sport Klub)
20.45: Lazio–Fiorentina
20.45: Juventus–Milan (Tv: Sport Klub)

Szombaton játszották
Chievo–Atalanta 0–1
Inter–Roma 0–3

Vasárnap kora délután játszották
Parma–Sassuolo 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik