Chiellini Cavaniról: Sípszó után már nem ellenség

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 13:48
null
Giorgio Chiellini (balra) és Edinson Cavani nagy csatát vívott a tegnapi Napoli–Juve meccsen (Fotó: Action Images)
Küzdelmes rangadón 1–1-es döntetlent játszott pénteken a bajnoki éllovas Juventus a hat ponttal hátrébb álló második helyezett Napolival az olasz Serie A huszonhetedik fordulójában. A mérkőzést látványosan végigharcolta egymással a Juventus védője, Giorgio Chiellini és a Napoli csatára, Edinson Cavani. A torinóiak hátvédje azonban a találkozó utáni nyilatkozatában elmondta, megbeszélték a történteket az uruguayi csatárral, így nincs benne harag.

„Végigküzdöttük Cavanival a mérkőzést, kemény párharc volt, de onnantól, hogy meghalljuk a hármas sípszót, már nem vagyunk ellenségek" – nyilatkozta a Sky Sport Italiának Chiellini.

Chiellinit többször is elkapta a kamera, ahogy Cavani haját húzza, míg az uruguayi csatár az első félidő hosszabbításában olyan keményen lekönyökölte az olaszt, hogy még a hazai drukkerek is felszisszentek. Utóbbiért mindössze egy sárgát kapott.

„Az, hogy mi történt, megtekinthető a felvételeken. Megbeszéltem az esetet Edinsonnal a mérkőzés után, de ami a pályán történt, az ott is marad, nem befolyásolja a személyes kapcsolatunkat."

A huszonnyolc éves olasz védő a héten bokasérülést szenvedett, azonban a Napoli elleni találkozót végigjátszotta, és gólt is szerzett.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatomat. Jól játszottunk, és reméltem, hogy nyerhetünk, de úgy gondolom, összességében a döntetlen igazságos eredmény" – zárta nyilatkozatát Chiellini.

Gökhan Inler, a Napoli egyenlítő találatának szerzője is úgy érezte a mérkőzés után, igazságos a pontosztozkodás, figyelembe véve, hogy a déliek már hat mérkőzés óta nyeretlenek, Cavani pedig öt bajnoki óta gólképtelen.

„Úgy vélem, a döntetlen jó eredmény mindkét csapatnak. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, de szerencsére a második félidőre feljavult a játékunk. Tizenegy forduló van hátra, meg kell őriznünk a jó formánkat annak érdekében, hogy életben tartsuk a bajnoki álmokat" – nyilatkozta Inler.

Antonio Cоnte, a Juventus vezetőedzője szintén a Sky Sport Italiának nyilatkozott, és természetesen nem hagyta szó nélkül Chiellini egész meccses birkózását Cavanival.

„Giorgio mindössze megnézte, hogy Cavani hajzseléje rendben van-e... A könyöklést pedig mindenki megnézheti, megvan felvételen. Az ilyen esetek nem példa nélküliek, különösen az ilyen felfokozott mérkőzéseken" – mondta Conte.

„Az első félidő alapján elhittük, hogy megnyerhetjük a találkozót és még nagyobb előnyt dolgozhatunk ki a Napoli előtt. Sajnos ez nem így történt, de a játékosaimat így is dicséret illeti, hiszen higgadtak maradtak a stadionban uralkodó hangulat ellenére is. Sok van még hátra, így nyitott a bajnokság. Teljes gőzzel kell hajtanunk továbbra is, ha az élen akarunk maradni, most már nincs lehetőség hibázni" – tette hozzá a Juventus vezetőedzője.


EMLÉKEZTETŐ
SERIE A, 27. FORDULÓ
NAPOLI–JUVENTUS 1–1

Nápoly, Stadio San Paolo. V: Daniele Orsato
Napoli: De Sanctis – Campagnaro, P. Cannavaro, Britos (Dzemaili, a szünetben) – Maggio, Behrami, Inler (Armero, 85.), Zúniga – Hamsík – Cavani, Pandev (Insigne, 67.). Vezetőedző: Walter Mazzari
A kispadon: Colombo (k.), Rosati (k.), Grava, Rolando, Gamberini, Donadel, el-Kadduri, Mesto, Calaio
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Pirlo, Vidal, Marchisio (Padoin, 90.), Peluso – Vucsinics (Pogba 85.), Giovinco (Matri, 75.). Vezetőedző: Antonio Conte
A kispadon:
Storari (k.), Rubinho (k.), Isla, K. Asamoah, Marrone, Giaccherini, Quagliarella
Gólszerző: Inler (43.) ill. Chiellini (10.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik