Olaszország: Ő az egyetlen, aki igazi tehetség! – Buffon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 18:42
null
Gianluigi Buffon és Marco Verratti a PSG edzésén (Fotó: AFP)<br />
A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain kapusa, Gianluigi Buffon nemrégiben a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút. A 40 éves kapus elárulta, hogy szerinte jelenlegi csapattársa, Marco Verratti az egyetlen valódi tehetség Olaszországban.

 

„Marco bámulatos futballista. Ebben a pillanatban ő az egyetlen igazi tehetség Olaszországban a morálja és a játékintelligenciája miatt. Néha viszont nem érti meg magát az átlagos társakkal, és olyankor küszködik, de ez a jobb játékosoknál nem szokatlan” – majd hozzátette, hogy a PSG-nél szerencsére olyanok veszik körül, akik megértik, és megkönnyítik a dolgát az átadásoknál.

A veterán kapus az olasz válogatottra is kitért, amelyből 2017-ben bejelentette a visszavonulását, viszont márciusban még visszatért Luigi Di Biagio megbízott kapitány alatt egy mérkőzésre. Buffon elárulta, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány, Roberto Mancini is esélyt adott volna neki a folytatásra, ám ő ezt visszautasította.

„Sajnos negyvenéves korodban már nem érzel olyan vágyat magadban, hogy mindenképpen ott szeretnél lenni. Boldog vagyok a családommal, a gyerekeimmel, és ezt el is mondtam a kapitánynak. Ő megértette és tiszteletben tartotta a gondolataimat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik