Benítez magabiztos Intert akar látni ma este

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 18:33
null
Javier Zanetti tapasztalatára nagy szükség lehet a Bologna ellen (Fotó: Action Images)
Ma este bemutatkozik a Rafa Benítez-féle Internazionale az olasz labdarúgó-bajnokságban. A Serie A első fordulójának ma esti záró mérkőzésén a címvédő fekete-kékek a bajnokságot edzőcserével kezdő Bologna vendégei lesznek (Digi Sport, 20.30, élő).

Az Inter az egyik kulcsjátékosa, az Atlético Madrid elleni pénteki európai Szuperkupa-mérkőzésen térdsérülést szenvedő Maicon nélkül lép pályára Bolognában, ám ez természetesen nem jelenti a tervek átírását – azaz Rafa Benítez vezetőedző három ponttal szeretné emlékezetessé tenni bemutatkozását az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

„Nem tudtuk elhódítani az európai Szuperkupát, ám ami pénteken elkeserített bennünket, az most már inkább motivál, és segíthet abban, hogy szakítsunk az utóbbi években megszokott gyengébb bajnoki rajtok hagyományával” – mondta Benítez, utalván arra, hogy az elmúlt három bajnokságot az Inter rendre 1–1-es döntetlennel kezdte (ellenfelei sorrendben az Udinese, a Sampdoria és a Bari voltak).

Benítez úgy véli, ha Maicon nem is játszhat, visszatérhet a csapatba a sokáig sérült, ám a napokban már ígéretesen tréningező Davide Santon, aki éppen a Bologna ellen 3–0-ra megnyert áprilisi bajnokin lépett pályára legutóbb.

„A bajnokság első mérkőzése mindig nehéz, ráadásul idegenben kezdünk – folytatta a Liverpoolból érkező tréner. – Biztos vagyok benne, hogy játékosaim reagálni fognak az Atlético elleni kudarcra, ehhez azonban mentálisan erősnek kell lennünk, ezen múlik a siker, a taktika ezúttal csak másodlagos lesz.”

Mint arról beszámoltunk, Bolognában a klubot nyáron megvásárló Sergio Porcedda a napokban elbocsátotta a szerinte a csapat jövőjét illetően szkeptikus vezetőedzőt, Franco Colombát, és egyelőre csak ideiglenes helyettest nevezett ki a helyére. A végleges utód Alberto Malesani vagy Mario Beretta lehet, de a pletykákban Roberto Donadoni neve is felbukkant.

Az Inter elleni keretet – amelyben a nyáron igazolt Garics György is ott található – még az utánpótláscsapatot edző Paolo Magnani állította össze.

A Bologna legutóbb 2002 februárjában győzte le az Intert (2–1); az azóta lejátszott tizenkét tétmérkőzésükből tizenegyet a milánóiak nyertek meg, a Bolognának csupán egyetlen pont jutott (2–2, 2004).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik