HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.02.14 12:58 Frissítve: 2014.04.05 01:22

Az újságíróknak nem kellett fára mászniuk

Szokásával ellentétben ezúttal korábban megnevezte kezdőcsapatát José Mourinho, az Inter labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek együttese Nápolyban lép pályára. A Juventus a Genoát fogadja, és reménykedik, hogy megszerzi első győzelmét a Zaccheroni-érában.

HIRDETÉS
Mourinho Rosettitől sem tart (fotó: Action Images)
Mourinho Rosettitől sem tart (Fotó: Action Images)

 

A forduló záró mérkőzését az Inter vívja, a milánóiak 20.45-kor a Napoli otthonában lépnek pályára. José Mourinho szokásával ellentétben most nem titkolózott, hamarabb feltárta kártyáit.

„Akárhányszor edzünk, az újságírók felmásznak a fára, hogy kilessék, milyen összeállításban lépünk pályára – mondta viccesen Mourinho a mérkőzés előtt. – Most megkímélem őket ettől, és elmondom a kezdő tizenegyet: Júlio César, Maicon, Samuel, Lúcio, Santon, Cambiasso, Zanetti, Muntari, Sneijder, Pandev és Milito játszik majd."

A portugál szakember a kispadra ülteti Samuel Eto'ót, akit a Bajnokok Ligája-meccsre tartalékol, bár az is igaz, hogy a remek formában szereplő Pandev, Milito kettősből nem egyszerű bármelyik tagot is kiszorítani. Visszatér viszont a csapatba Wesley Sneijder, aki letöltötte két mérkőzésre szóló eltiltását.

„Mindkét csapat fokozott figyelemmel készült erre a meccsre, de ellenfelünknek sokkal nehezebb dolga lesz, mint nekünk."

Mourinhót azt sem zavarja, hogy az általa nemrég bírált Roberto Rosetti vezeti a mérkőzésüket.

„Nem lenne probléma az sem, ha Rosetti vezetné mind a 38 bajnokinkat. Ő a világ egyik legjobb bírója, így nyugodtan tekintek a mérkőzés elé."

Az Interrel ellentétben a Juventusnál több a gond, hiszen a torinóiak az edzőváltás óta nem nyertek. Most a Genoa ellen javíthatnak a rossz mérlegen.

„Jó eredmények kellenek ahhoz, hogy a csapatnak újra megjöjjön az önbizalma – nyilatkozta Alberto Zaccheroni, a Juventus mestere. – A rossz eredmények hatása olyan, mint egy betegségé, de úgy látom, elindultunk a felépülés útján."

Zaccheroni hozzátette, olyan ellenfél vár rájuk, akitől ugyan nem félnek, de tisztelnek. A Genoa ugyanis évről évre jobb, és edzőjüket, Gian Piero Gasperinit jelöltnek várja az év szakvezetője díjra.

A torinóiaknál a góllövés is kulcskérdés, hiszen Amauri például október 28. óta nem volt eredményes. „Zac" azonban nem csak a brazil támadóra hegyezi ki az eredménytelenséget, hiszen az egész csapat gyengélkedett, illetve Amauri gólok nélkül is többször hasznos tagja volt a csapatnak.

 

A SERIE VASÁRNAPI MŰSORA
Cagliari–Bari 15.00
Catania–Atalanta 15.00
Chievo–Siena 15.00
Juventus–Genoa 15.00 (Sport1)
Livorno–Bologna 15.00
Parma–Lazio 15.00
Napoli–Internazionale 20.45 (Sport2)

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS