nemzetisport.hu 2014.09.09 08:36 Frissítve: 2015.03.17 01:07

AS Roma: Benatia mérgező volt és hazug - állítja az elnök

James Pallotta, az AS Roma labdarúgócsapatának elnöke kíméletlenül bírálta a Bayern Münchenbe igazolt Mehdi Benatiát, mondván, a marokkói védő hazudott a klubvezetőknek, mikor szóbeli egyezséget kötött velük a szerződéshosszabbításról.

Benatia bemutatása után a Bayern Münchennél (Fotó: Reuters)

„Mehdi Benatia egyértelműen tovább szövögette hazugságainak hálóját az elmúlt hónapokban. Júliusban, Bostonban szóbeli megállapodást kötöttünk szerződése meghosszabbításáról és fizetése megemeléséről. Személyesen azt mondta nekem, hogy boldog itt, miután tudattam vele egyértelműen, hogy azt akarjuk, maradjon a klubnál” – kezdte Pallotta az AS Roma hivatalos oldalán kiadott közleményében.

„A következő hónap során azt hazudta, hogy maradni akar, és hazudott az edző Rudi Garciának és a csapattársainak a kompenzációja mértékéről is. Teljességgel elfogadhatatlan, hogy az edzőjének és a csapattársainak hazudozott. Azt mondtam a sportigazgató Walter Sabatininek, hogy már a jelenlétével is mérgező a csapat számára. Azt akartam ezután, hogy elmenjen, Rudi és Walter pedig egyetértett velem. Nem a pénzről szól az átigazolása, hanem a személyiségéről az öltözőnkben. Az anyagi helyzetünk stabil. A Roma tulajdonosaiként időről időre nehéz döntéseket kell meghoznunk. Rendkívül csalódott vagyok, hogy egy játékosunk így viselkedett” – folytatta.

Az Udinesétől 13.5 millió euróért igazolt Benatia a hírek szerint 26 millióért ment a Bayernhez, így az AS Roma egyáltalán nem csinált rossz üzletet a védő eladásával.

Benatia azt állította a Kickernek adott interjújában, hogy az AS Romának pénzre volt szüksége, ezért verte fel 26 millió euróra az árát, majd adta el a Bayern Münchennek – nem ő akart távozni, hanem a klub „tette ki a piacra”.

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.